Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljeto stiže u Istočno Sarajevo- najsadržajnija ljetna sezona počinje 30. juna

25 Maj 2023
1 min.
Ljeto stiže u Istočno Sarajevo- najsadržajnija ljetna sezona počinje 30. juna

Najsadržajnija ljetna sezona u Istočnom Sarajevu uskoro počinje.

Trodnevna manifestacija, ove godine pod sloganom “Uživaj! Ljeto je stiglo”, podrazumijeva tri dana dobre zabave.

Koncert Peđe Jovanovića u Palama planiran je za 30. jun na Studentskom trgu, čime će ljetna sezona u Istočnom Sarajevu zvanično i početi.

Potom slijedi “Kasperijada”, dva dana odlične zabave za najmlađe, sportski karavan, različite igre, poligoni i sportska takmičenja koja organizuje škola sporta “Kasper” iz Banjaluke.

Cilj ovog karavana jeste, osim odlične zabave za najmlađe, razvijanje ljubavi prema sportu.

“Kasperijada” će biti priređena u Palama 1. jula, a u Istočnom Novom Sarajevu 2. jula.

Posljednji dan zvaničnog početka ljetne sezone u našem gradu obilježiće otvaranje najatraktivnije pješačke staze na Jahorini.

Staza je trenutno u fazi uređenja, označavanja, postavljanja klupa za odmor, šadrvana i sl, duga je oko 16 kilometara i prolazi kroz najljepše dijelove Jahorine.

Povezani članci

Djeca sa Kosova doputovala u Istočnu Ilidžu i Istočno Novo Sarajevo

Djecu sa Kosova i Metohije večeras su u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu dočekali njihovi vršnjaci i domaćini. U Istočnu Ilidžu stiglo je 36 djece u pratnji četiri nastavnika iz mjesta Šilovo i Vitina. Na šetalištu “Dr Miodrag Lazić” dočekali su ih učenici osnovnih škola “Petar Petrović Njegoš”, “Aleksa Šantić” i “Jovan Dučić”. Djeca […]

Otkrivena bista Gorana Bozala, dječaka koji je poginuo od granate

U znak sjećanja na dvanaestogodišnjeg Gorana Bozala, koji je 20. juna 1995. godine stradao od granate ispaljene iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom, večeras je u naselju Prljevo brdo u Istočnom Novom Sarajevu otkrivena spomen-bista. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je novinarima da je ovaj događaj, koji je možda bio i zaboravljen, […]