Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

18 Maj 2024
2 min.
Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine.

“Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je da poštujemo i cijenimo ono što imamo”, rekao je Ljevnaić.

On je naveo da su zdravstveni turizam, energetski potencijali, poljoprivreda i stočarstvo oblasti koje su do sada bile zanemarene, a imaju ogroman potencijal za razvoj, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Ljudi su naš najveći potencijal. NJihovo gostoprimstvo je sinonim za svijetlu budućnost Jahorine. Ulaganje u znanje sigurno je jedan od najboljih načina da unaprijedimo našu zajednicu. Fakulteti i obrazovne ustanove iz Istočnog Sarajeva treba da budu uključeni u planove razvoja Jahorine”, rekao je Ljevnaić.

On je naglasio da se posebno treba posvetiti razvoju sportskog turizma, ali da nedostaje sportskih terena za pripremu sportista, što je, kaže, ključno za dalji razvoj.

“Treba se posvetiti organizovanju kampova za djecu, i to je prioritet. Oni neće koštati mnogo, a pružiće djeci priliku da nauče prave vrijednosti i da se odvoje od tehnologije”, rekao je Ljevnaić.

On je najavio da će i ove godine biti organizovana trka “Jahorina ultra trejl”, koja će privući oko 5.000 takmičara i posjetilaca, a glavna nagrada je automobil za mušku i žensku konkurenciju.

On je ocijenio da će Jahorina postati pravi olimpijski biser kada se svi budu ponašali u duhu olimpizma, sportski i kulturno sa sviješću da priroda mora biti sačuvana budućim generacijama.

Napomenuo je i da na Jahorini uspijevaju borovnice, kupine, ljekovito bilje, te da prerada ovih plodova znatno može da doprinese ekonomskom napretku.

SRNA

Povezani članci

Filozofski fakultet pruža studentima kvalitetno obrazovanje, Škipina obećao podršku

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ima sve uslove da svojim studentima pruži kvalitetno obrazovanje, a smještaj u domovima Studentskog centra je na visokom nivou, konstatovali su na današnjem sastanku na Palama poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina i dekan ove visokoškolske ustanove Vladan Bartula. Na sastanku su Škipina i Bartula razgovarali i […]

Ćosović: Istočna Ilidža – opština propuštenih prilika

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je za Srnu da se uprkos brojnim mogućnostima ova opština pod trenutnom upravom pretvorila u primjer propuštenih prilika i promašenih politika. “Opština Istočna Ilidža po svim ekonomskim parametrima i potencijalu trebalo je da bude jedan od glavnih motora razvoja Istočnog Sarajeva i Republike […]