Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Lukač: Biće još hapšenja u policiji, spremni smo da očistimo svoje redove

21 Juli 2021
2 min.
Lukač: Biće još hapšenja u policiji, spremni smo da očistimo svoje redove

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da se hapšenja koja je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ u svojim redovima neće zaustaviti dok se u potpunosti ne riješi uloga bilo kog pripadnika ovog ministarstva u vezi sa kriminalnim klanovima.


“Opet ću se osvrnuti da sam upravo na konferenciji za novinare koju smo direktor /Policije Siniša/ Kostrešević i ja održali povodom predstavljanja rezultata rada MUP-a za proteklih šest mjeseci rekao, pa moglo bi se reći na neki način i najavio ovo što se dogodilo samo dan poslije, da se spremamo za obračun i čišćenje naših redova od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu”, rekao je Lukač.

Iako su bili svjesni da će to biti velika sramota za policiju i da će izazvati negativne reakcije građana, Lukač je istakao da nijednog trenutka nisu pomislili da odustanu ili nešto prikriju u vezi sa ulogom pripadnika MUP-a sa kriminalnim klanovima.

“Očigledno je da nekima smeta što mi ovim primjerom dokazujemo da Policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško, pa pokušavaju da kreiraju kojekakve priče kako bi skrenuli pažnju javnosti sa suštine”, rekao je ministar Lukač za portal “Banjaluka.net”.

On je naglasio da je suština da su povjerenje i bezbjednost građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Gnusna laž da nasilje u porodici Stanić ima političku konotaciju

 Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odbacio je danas kao gnusnu laž informaciju o političkoj konotaciji nasilja koje se desilo u porodici Stanić u Prnjavoru, a u kojem je jedan od učesnika bio i poslanik SDS-a Miladin Stanić, te zatražio od policije i tužilaštva da u potpunosti rasvijetle ovaj slučaj i o tome informišu javnost. “Želim da […]

Šarović: Ambasadori PIK-a ne treba da nam dijele lekcije

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da ambasadori zemalja PIK-a ne treba da dijele bilo kakve lekcije i da je nastup Kristijana Šmita u BiH pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja njegovog imenovanja za visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN. “Predstavnici stranih zemalja ne treba nama da dijele bilo kakve lekcije. Nije njihovo da nam sole […]