Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Lukić za Mijatovića, Nešića i Trivićevu: Srpska mora biti svjesna dugoročne štete koju joj oni nanose

18 Avgust 2022
2 min.
Lukić za Mijatovića, Nešića i Trivićevu: Srpska mora biti svjesna dugoročne štete koju joj oni nanose

Dok u savremenoj demokratiji na izborima učestvuju kandidati, mi u Republici Srpskoj osim kandidata imamo i tri pojave, a svaka od njih je izuzetno štetna po društvo i državu, rekao je član Glavnog odbora SNSD-a Miloš Lukić.

Lukić je rekao za Srnu da je prva od tih pojava Vojin Mijatović, osoba koja želi da bude na funkciji koja u svom nazivu nosi riječ srpski, a koji ogrnut u žuto – plavu tkaninu, negira sve što je srpskom voljom nastalo i čuvano u Republici Srpskoj!

On je ukazao da je cilj onih koji su promovisali ovu pojavu da oko jedne osobe okupe što više glasva bošnjačke dijaspore koji bi se sa svakim ciklusom još više motivisali dok ne bi postali masa od koje se očekuje da i fizički i politički utiče na stvaranje građanske BiH ali ovoga puta kroz manpulaciju kako je to legitimna volja više desetina hiljada građana iz Srpske.

“Druga pojava je Nenad Nešić, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, kojeg od svih ostalih kandidata razlikuje to što iza njega ne stoji stranka ili koalicija, već klan na čijem je čelu i čiji put ne može biti ni prvi ni drugi ni treći već jednosmjerni sa krajem u nekoj od kazneno-popravnih ustanova. Očigledno je da Nešićeva kandidatura kao motiv ima reafirmaciju kriminalnog miljea iz Istočnog Sarajeva kao nečega što bi ponovo, kao do 2006. godine, da utiče na političke procese”, rekao je Lukić.

On je istakao da je treća pojava Jelena Trivić, izabrana sa kompenzacione liste, narasla na životnoj tragediji jedne porodice, čiji je najviši diplomatski domet u dosadašnjoj karijeri bio sastanak sa Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske, sa kojim, osim mržnje prema Miloradu Dodiku, dijeli i nekontrolisane izlive bijesa.

“Trivićeva je tu da bi u javnom mnjenju otvorila vrata ideji da neko ko prihvata Šmita i ko podržava Borenovića sa zastavom Ukrajine, može u isto vrijeme da se predstavlja kao srpski patriota i da je to narativ koji treba da postane prihvatljiv narodu”, naveo je Lukić.

Sve tri ove pojave, rekao je Lukić, svjesne su svog neuspjeha na izborima, ali Srpska mora biti svjesna dugoročne štete po društvo koje njihovo političko djelovanje nanosi.

Povezani članci

HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” finansiraće asfaltiranje puta u dužini od 650 metara prema Petrovpavlovom manastiru, u okolini Trebinja, u vrijednosti od 120.000 KM. Rukovodilac investicija u HET-u Danilo Ilić rekao je da će ova putna komunikacija omogućiti lakšu frekvenciju lokalnom stanovništvu, a sa radovima će se početi čim dozvole vremenski uslovi. Ilić je dodao da […]

Za vikend rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radiće za vikend povodom održavanja opštih izbora, saopšteno je iz Ministarstva. Ove lokacije rade danas u 7.00 časova do sutra u 19.00 časova. Radi preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje opštih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza […]