Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Mandić: Raduje me isticanje srpskih trobojki u Crnoj Gori

15 Septembar 2023
1 min.
Mandić: Raduje me isticanje srpskih trobojki u Crnoj Gori

 Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je sunarodnicima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ističući da se raduje kada vidi istaknute srpske trobojke na vidnim mjestima u Crnoj Gori.


Mandić je istakao da su svi Srbi okupljeni na današnji dan kada je u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front i otvoren put zajedništvu i boljoj budućnosti srpskog naroda.

On je naveo da su napadi bivšeg režima u Crnoj Gori na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu dodatno učvrstili Srbe u slozi i ljubavi koju su pokazali prema svojoj tradiciji i načinu života.

“Upornost i sabornost su bili presudni na putu ka plemenitom cilju”, napisao je Mandić na društvenoj mreži “Iks”.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Praznik je ustanovljen 2020. godine, kao sjećanje na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

SRNA

Povezani članci

Vučić: Dva dana bukvalnog širenja mržnje iz Sarajeva protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prethodna dva dana iz Sarajeva, bez ikakvog osnova, vođena najprljavija kampanja protiv Srbije i “bukvalno širenje mržnje”. On je dodao da je ta “jeziva kampanja” u Sarajevu i BiH organizovana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju, da bi na kraju ministar inostranih […]

U Dubrovniku i Senju tokom noći izmjereno 30 stepeni

U Dubrovniku i Senju protekle noći izmjereno je 30 stepeni Celzijusovih, a vruće je bilo i u drugim primorskim gradovima, ali i u unutrašnjosti. U Splitu i Rijeci temperatura vazduha kretala se između 28 i 29 stepeni, a u Šibeniku 27 stepeni. Protekle noći u Zagrebu je izmjereno 26 stepeni Celzijusovih, dok su u Osijeku […]