Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Mandić: Raduje me isticanje srpskih trobojki u Crnoj Gori

15 Septembar 2023
1 min.
Mandić: Raduje me isticanje srpskih trobojki u Crnoj Gori

 Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je sunarodnicima Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ističući da se raduje kada vidi istaknute srpske trobojke na vidnim mjestima u Crnoj Gori.


Mandić je istakao da su svi Srbi okupljeni na današnji dan kada je u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front i otvoren put zajedništvu i boljoj budućnosti srpskog naroda.

On je naveo da su napadi bivšeg režima u Crnoj Gori na srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu dodatno učvrstili Srbe u slozi i ljubavi koju su pokazali prema svojoj tradiciji i načinu života.

“Upornost i sabornost su bili presudni na putu ka plemenitom cilju”, napisao je Mandić na društvenoj mreži “Iks”.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra.

Praznik je ustanovljen 2020. godine, kao sjećanje na dan proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu.

SRNA

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]