Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Marko Vidaković predsjednik Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta u Palama

09 Februar 2024
2 min.
Marko Vidaković predsjednik Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta u Palama

Magistar ekonomskih nauka Marko Vidaković izabran je večeras za predsjednika Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta u Palama, a za potpredsjednika Milica Krajišnik.

Vidaković je rekao da će novo rukovodstvo pred sobom imati nezahvalan i težak zadatak, ali da će pokušati da dođu do svakog studenta Ekonomskog fakulteta na Palama, kojih je po sadašnjoj evidenciji više od 2.500, da će raditi na njihovom i na povezivanju ove asocijacije sa drugim asocijacijama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

On je istakao da mu je velika čast, kao bivšem studentu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, što je izabran za predsjednika Alumni asocijacije.

“Veliki odziv studenata koji su večeras bili na izbornoj skupštini jasno pokazuje da niti smo mi zaboravili Ekonomski fakultet, niti je fakultet zaboravio nas”, rekao je Vidaković.

Vidaković navodi je naveo da će cilj Alumni asocijacije biti da unapređuju nastavno-naučni proces na fakultetu, a zajedno sa menadžmentom na unapređenju studiranja na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo izrazio je zadovoljstvo što je izbornoj skupštini večeras prisustvovalo oko 15O bivših i sadašnjih studenata na kojem su izabrali novo rukovodstvo Alumni asocijacije.

On je napomenuo da je Alumni asocijacija postojala i ranije ali da je nažalost njen rad godinama pasiviziran, te izrazio uvjerenje da će novo rukovodstvo aktivnije prihvatiti zadatak da okupi bivše studente ovog fakulteta.

“To je ozbiljna društvena mreža naših studenata koji su okosnica razvoja ovog dijela Republike Srpske”, izjavio je novinarima Đogo i dodao da nema institucije u kojoj se ne nalazi student Ekonomskog fakulteta, od privatnih do javnih preduzeća.

On je naveo da bivši studenti ovog fakulteta imaju socijalni kapital preko koga mogu da pomognu Ekonomskom fakultetu Pale da bi napravili još bolje uslove za generacije koje dolaze.

Bivši student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vanja Jugović izrazila je uvjerenje da će studenti zajedničkim snagama učiniti nešto za Pale, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

“Asocijaca treba da okupi najbolje ekonomiste naše zajednice. Sve su to aktivni ljudi koji se nalaze u firmama, institucijama, vladaju znanjem, tako da vjerujem da će okupljanje da izrodi dobrim projektima koji će ekonomiju unaprijediti”, rekla je Jugovićeva.

SRNA

Povezani članci

Obilježen dan ustanka protiv fašizma u BiH i na Romaniji

 Na Sokocu su danas obilježene 83 godine od podizanja ustanka u BiH u Drugom svjetskom ratu i ustanka protiv fašizma na širem području Romanije. Tim povodom položeni su vijenci na Spomenik civilnim žrtvama u Podromaniji i na spomen-kosturnicu u Parku boraca Romanije, na kojoj su upisana imena 971 borca poginulog u Drugom svjetskom ratu na […]

Obilježavanje 80 godina od podizanja ustanka na Romaniji

 Na Sokocu će danas biti obilježene 83 godine od podizanja ustanka protiv fašizma na Romaniji, kao i dan ustanka u BiH, najavili su iz Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata /SUBNOR/ Sokolac. Programom je predviđeno polaganje vijenaca na spomenik žrtvama fašizma u Podromaniji u 10.00 časova, a na Spomen-kosturnicu u Parku boraca Romanije u […]