Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju prikupljanja knjiga

31 Januar 2023
2 min.
Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju prikupljanja knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, organizuje akciju prikupljanja knjiga za biblioteke sarajevsko-romanijske regije.

Akcija se organizuje od danas pa do 14. februara.

“Knjige koje vam više ne trebaju donesite u Matičnu biblioteku, mi ćemo evidentrati vaš poklon i poslati u biblioteke kojima su neophodne”, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Međunarodni dan darivanja knjiga ustanovljen je sa ciljem promovisanja čitanja kod djece i odraslih.

Obilježava se u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Japanu, Singapuru, Turskoj, Nemačkoj, Brazilu, Egiptu, Poljskoj, Grčkoj, Portugaliji, Danskoj, Indoneziji, Kini, kao i Ukrajini, Hrvatskoj, Bugarskoj i Srbiji…

Najlakši način da neko dođe do knjige je članstvo u biblioteci, zbog toga pomozite bibliotekama da obnove svoje fondove. Darujući knjigu biblioteci pomogli ste da knjigu dobije neko ko nije u mogućnosti da je sebi priušti.

“Biblioteke nemaju novaca da kupe sve što je objavljeno, a možda baš vi imate neku knjigu koju ne biste čitali i rado bi ste umjesto nje na svojoj polici vidjeli neku drugu. Poklonite biblioteci, neko će joj se obradovati. Ako poklonite biblioteci nešto što je vama višak, budite sigurni da u biblioteci neće biti. Biblioteke imaju hiljade članova i ne mogu svi odjednom da čitaju jednu knjigu, dobro će im doći po još koji primjerak”, navode iz ove kulturne ustanove i dodaju:

“Doniranjem pročitanih knjiga, napravićete mjesta za nove knjige, za koje ste rekli da ih nećete više kupovati jer nemate mjesta. To nas dovodi do dvostrukog zadovoljstva jer pomažete i drugima i sebi”.

Povezani članci

Raspisan konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet”

Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu “Soko” iz Dobruna kod Višegrada, uz podršku Izdavačke kuće “Dabar” Mitropolije dabrobosanske, raspisala je konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet” koji će biti otvoren do 30. aprila. Jedan autor može poslati najviše dvije kratke priče o zadatoj temi. Priče se dostavljaju u tri primjerka potpisane […]

U Palama predstavljen roman “Svitanje” o stradanju u Prebilovcima

U Palama je večeras promovisan roman Ivane Spahić iz Istočnog Sarajeva “Svitanje” o životu djevojke u Prebilovcima na početku Drugog svjetskog rata i stradanjima na tom području. Spahićeva je rekla novinarima da je roman opisuje događaj koji se dogodio u avgustu 1941. godine. “To je bio potresan događaj o kojem treba govoriti. Trebalo mi je […]