Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju prikupljanja knjiga

31 Januar 2023
2 min.
Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje akciju prikupljanja knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, organizuje akciju prikupljanja knjiga za biblioteke sarajevsko-romanijske regije.

Akcija se organizuje od danas pa do 14. februara.

“Knjige koje vam više ne trebaju donesite u Matičnu biblioteku, mi ćemo evidentrati vaš poklon i poslati u biblioteke kojima su neophodne”, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Međunarodni dan darivanja knjiga ustanovljen je sa ciljem promovisanja čitanja kod djece i odraslih.

Obilježava se u Australiji, Kanadi, Francuskoj, Japanu, Singapuru, Turskoj, Nemačkoj, Brazilu, Egiptu, Poljskoj, Grčkoj, Portugaliji, Danskoj, Indoneziji, Kini, kao i Ukrajini, Hrvatskoj, Bugarskoj i Srbiji…

Najlakši način da neko dođe do knjige je članstvo u biblioteci, zbog toga pomozite bibliotekama da obnove svoje fondove. Darujući knjigu biblioteci pomogli ste da knjigu dobije neko ko nije u mogućnosti da je sebi priušti.

“Biblioteke nemaju novaca da kupe sve što je objavljeno, a možda baš vi imate neku knjigu koju ne biste čitali i rado bi ste umjesto nje na svojoj polici vidjeli neku drugu. Poklonite biblioteci, neko će joj se obradovati. Ako poklonite biblioteci nešto što je vama višak, budite sigurni da u biblioteci neće biti. Biblioteke imaju hiljade članova i ne mogu svi odjednom da čitaju jednu knjigu, dobro će im doći po još koji primjerak”, navode iz ove kulturne ustanove i dodaju:

“Doniranjem pročitanih knjiga, napravićete mjesta za nove knjige, za koje ste rekli da ih nećete više kupovati jer nemate mjesta. To nas dovodi do dvostrukog zadovoljstva jer pomažete i drugima i sebi”.

Povezani članci

Pale: Večeras i sutra projekcija filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u ulogama Monike Beluči i Vensana Kasela

 Kinoteka Republike Srpske, u okviru redovnog programa Filmoteka, organizuje večeras i sutra projekcije filmova “Pakt sa vukovima” i “Doberman” u kojima glavne uloge tumače Monika Beluči i Vensan Kasel. “Pakt sa vukovima” /Le Pacte des loups/, u međunarodnoj distribuciji poznat kao “Brotherhood of the Wolf”, je francuski igrani film snimljen 2001. godine u režiji Kristofa […]

Nova monografija o Svetom kralju Milutinu, vladaru na raskršću svjetova

 U Srbiji je u prodaji nova monografija “Sveti kralj Milutin”, grupe autora, u izdanju Zadužbine Hilandar, koja otkriva čovjeka i vladara koji se na raskršću svjetova – Istoka i Zapada hrabro sučelio sa brojnim izazovima i promijenio zacrtane paradigme velikih sila. Na sajtu Zadužbine Hilandar navodi se da je kralj Milutin čovjek koji je bio […]