Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Maturanti iz Foče: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

01 Jun 2024
2 min.
Maturanti iz Foče: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

Maturanti Srednjoškolskog centra u Foči istakli su da će đačko doba pamtiti po drugarstvu i profesorima koji su ih naučili i onome što ne piše u knjigama.

Šumarski tehničar Marija Pejović rekla je da ostaje lijepo sjećanje na profesore od kojih su mnogo naučili.

“Pomogli su nam za ove četiri godine da postanemo bolji ljudi”, istakla je Pejovićeva, koja planira da se na Medicinskom fakultetu školuje za laboranta.

Poslovno-informatički tehničar Željko Zeković naveo je da su dosta naučili o knjigovodstvu i drugim ekonomskim predmetima.

“Profesori Radivoje Milanović i Lenka Gagović, koji su otišli u penziju, ostavili su veliki uticaj na nas. Takvi profesori se ne mogu ponoviti. Sve zasluge idu njima. Naravno, u najvećem sjećanju ostaje društvo, druženje, to ostaje do kraja života”, rekao je Zeković, koji još razmišlja o odabiru fakulteta.

Na proslavu maturske večeri iz Banjaluke je u “staro jato” došao i Vlatko Čančar, poslovno-informatički tehničar i odbojkaš banjalučkog “Borca” i mladi reprezentativac BiH, koji je tri razreda škole završio u Foči, a četvrti vanredno polagao.

“Odbojkaški put me je odveo u Banjaluku, ali sam dobio pozivnicu od drugara da sa njima proslavim matursko veče i mnogo mi je drago što me nisu zaboravili”, istakao je Čančar, te dodao da ima u planu da upiše Fakultet fizičkog sporta i vaspitanja u Banjaluci

Dosadašnji tok svoje karijere ocijenio je zadovoljavajući, a ambicije su mu da postane internacionalac i da zaigra odbojku i van granica BiH.

Gimnazijalac Jakov Vuković rekao je da je iza njih veoma lijep period i da su svi ponosni što su stasali za svijet odraslih.

“U najljepšem sjećanju ostaje druženje, događaji na kojima smo zajedno boravili, ekskurzije, razna putovanja, to je ono što ostaje zauvijek”, istakao je Jakov, koji planira da upiše Policijsku akademiju.

Srednjoškolsko obrazovanje u Foči ove godine završilo je 140 maturanata u tri odjeljenja gimnazije, po jednom odjeljenju poslovno-informatičkih, šumarskih, medicinskih i mašinskih tehničara i mašinaca. Učenik generacije je gimnazijalac Matija Dostić.

Direktor Srednjoškolskog centra Krsto Ivanović rekao je je riječ od brojnoj i divnoj generaciji. “Sve vrijeme su se trudili da uče, da postižu uspjehe i nadam se da će nastaviti da rade na usavršavanju intelektualnih i fizičkih sposobnosti”, dodao je Ivanović.

Veliki broj građana pozdravio je sinoć maturante i čestitao im ulazak u novo razdoblje života.

SRNA

Povezani članci

Milinčić: Prisustvo predsjednika Srpske BRIKS-u šansa za novi razvoj 

Prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Samitu BRIKS-a je od velike važnosti, jer na tom primjeru možemo da vidimo da Rusija “čuva leđa” Srpskoj, rekla je glavni urednik ruske agencije “Sputnjik” Ljubinka Milinčić. – Odnosi Srpske i Rusije su godinama veoma dobri, ali moramo primijetiti da je među 60 zvaničnika i jedan predstavnik, predstavnik Srpske, koja […]

U Srpskoj rođene 22 bebe

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, po 11 djevojčica i dječaka. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Bijeljini i Istočnom Sarajevu po tri, u Doboju dvije, u Prijedoru, Zvorniku, Gradišci i Trebinju po jedna beba, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. Četiri djevojčice i šest dječaka […]