Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Maturanti iz Foče: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

01 Jun 2024
2 min.
Maturanti iz Foče: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi

Maturanti Srednjoškolskog centra u Foči istakli su da će đačko doba pamtiti po drugarstvu i profesorima koji su ih naučili i onome što ne piše u knjigama.

Šumarski tehničar Marija Pejović rekla je da ostaje lijepo sjećanje na profesore od kojih su mnogo naučili.

“Pomogli su nam za ove četiri godine da postanemo bolji ljudi”, istakla je Pejovićeva, koja planira da se na Medicinskom fakultetu školuje za laboranta.

Poslovno-informatički tehničar Željko Zeković naveo je da su dosta naučili o knjigovodstvu i drugim ekonomskim predmetima.

“Profesori Radivoje Milanović i Lenka Gagović, koji su otišli u penziju, ostavili su veliki uticaj na nas. Takvi profesori se ne mogu ponoviti. Sve zasluge idu njima. Naravno, u najvećem sjećanju ostaje društvo, druženje, to ostaje do kraja života”, rekao je Zeković, koji još razmišlja o odabiru fakulteta.

Na proslavu maturske večeri iz Banjaluke je u “staro jato” došao i Vlatko Čančar, poslovno-informatički tehničar i odbojkaš banjalučkog “Borca” i mladi reprezentativac BiH, koji je tri razreda škole završio u Foči, a četvrti vanredno polagao.

“Odbojkaški put me je odveo u Banjaluku, ali sam dobio pozivnicu od drugara da sa njima proslavim matursko veče i mnogo mi je drago što me nisu zaboravili”, istakao je Čančar, te dodao da ima u planu da upiše Fakultet fizičkog sporta i vaspitanja u Banjaluci

Dosadašnji tok svoje karijere ocijenio je zadovoljavajući, a ambicije su mu da postane internacionalac i da zaigra odbojku i van granica BiH.

Gimnazijalac Jakov Vuković rekao je da je iza njih veoma lijep period i da su svi ponosni što su stasali za svijet odraslih.

“U najljepšem sjećanju ostaje druženje, događaji na kojima smo zajedno boravili, ekskurzije, razna putovanja, to je ono što ostaje zauvijek”, istakao je Jakov, koji planira da upiše Policijsku akademiju.

Srednjoškolsko obrazovanje u Foči ove godine završilo je 140 maturanata u tri odjeljenja gimnazije, po jednom odjeljenju poslovno-informatičkih, šumarskih, medicinskih i mašinskih tehničara i mašinaca. Učenik generacije je gimnazijalac Matija Dostić.

Direktor Srednjoškolskog centra Krsto Ivanović rekao je je riječ od brojnoj i divnoj generaciji. “Sve vrijeme su se trudili da uče, da postižu uspjehe i nadam se da će nastaviti da rade na usavršavanju intelektualnih i fizičkih sposobnosti”, dodao je Ivanović.

Veliki broj građana pozdravio je sinoć maturante i čestitao im ulazak u novo razdoblje života.

SRNA

Povezani članci

Odata počast Srbima mučenim i ubijenim u srebreničkim logorima

 Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” odali su danas počast i položili cvijeće kod bivših srebreničkih logora u kojima su tokom rata bili mučeni i ubijani zatočeni Srbi, uglavnom civili. Ruže su položene i svijeće su prislužene kod zgrada bivše policijske stanice i Osnovnog suda u Srebrenici, nekadašnjim logorima u kojima je tokom proteklog mučeno više […]

Bazeni zovu kupače

Treća je godina a svega nepunih deset dana ovoga ljeta gospodnjeg 2024, od kada je u Rogatici zvanično otvoren moderni bazen za kupanje sa dva kupališta „veliko“, za dobre kupače, dimenzija 36×25 metara, sa  dubinom vode  do najviše 1,7 metara,  i „malo“, za djecu i neplivače,  najveće dubine 60 centimetara. Bio je to i još […]