Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Medijski “udar” na OC “Jahorina”

24 Maj 2024
3 min.
Medijski “udar” na OC “Jahorina”

Olimpijski centar „Jahorina“ je u prošloj godini poslovao sa dobitkom od 384.821 KM. Taj podatak stoji u Finansijskom izvještaju za 2023.godine i izvještaju nezavisnog revizora, a dostupan je i javnosti.

Međutim, pojedini mediji u Republici Srpskoj na sve moguće načine pokušavaju da poslovanje OC prikažu suprotno od onoga što zaista jeste, a to je najveći turistički biser i brend, ne samo istoka Srpske, već Evrope.

Da snaručenim i netačnim tekstovima treba stati u kraj saglasan je i predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina Nedeljko Elek koji je uputio demanti na netačne tvrdnje pojedinih portala.

„Ovom prilikom demantujemo vaše navode i tražimo da počnete čitati ono o čemu pišete i uvjerite se da sve što ste napisali i objavili na svom portalu nije istinito i da je zlonamjerno sa ciljem urušavanja i ugleda Javnog preduzeća Republike Srpske. OC „Jahorina“ je u prošloj godini poslovao sa dobitkom od 384, 821 KM, što možete da provjerite u „Finansijskom izvještaju za 2023.godine i izvještaju nezavisnog revizora“, što je javnosti dostupno.“- navedeno je, između ostalog, u demantiju koji potpisuje Elek za portal “Capital”.

Portal koji je autor netačnih informacija objavio je odmah i demanti. Nedavo su isti portali objavili netačne informacije o OC “Jahorina”, istog autora, u kom nisu mogli da razdvoje povećanje kapitala sa hartijama od vrijednosti koje su vlasničke od “zaduženja”.

Po pitanju ulaganja Vlade Republike Srpske u OC “Jahorina” i zlonamjernih naručenih tekstova oglasio se za SRNA-u i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je dodao da je i sada na Jahorini u toku investicioni ciklus vrijedan preko milijardu KM, i to privatnih investicija, te naveo da ne može razumjeti da neko osporava takve investicije i stvaranje ambijenta za njihov razvoj. On je naveo da su prihodi opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, posebno Pala, rasli značajno zahvaljujući razvoju Jahorine, a da je došlo i do značajnog rasta zaposlenosti, stanogradnje i svih drugih ekonomskih pokazatelja.

“Žao mi je što pojedinci iz političkog i društvenog života, pa i pojedini mediji, kontinuirano ponavljaju priče o propasti Olimpijskog centra, nekim malverzacijama i kojekakve druge stvari pokušavajući na taj način postići šta? Jedino ukoliko žele na taj način otjerati investitore zainteresovane za dalja ulaganja, ali im moram poručiti da im to nećemo dopustiti. Rukovodstvo i Nadzorni odbor Olimpijskog centra dokazali da, i pored stalnih napada, rade odličan posao koji daje rezultate koji će ostati i za buduće generacije”- rekao je Šulić.

On je naglasio da Olimpijski centar Jahorina redovno posluje i da izmiruje sve svoje obaveze, te da nema prostora za neutemeljene priče o propasti niti ovog društva, a još manje Jahorine kao turističke destinacije.

369 portal

Povezani članci

Ćosović: Istočna Ilidža – opština propuštenih prilika

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je za Srnu da se uprkos brojnim mogućnostima ova opština pod trenutnom upravom pretvorila u primjer propuštenih prilika i promašenih politika. “Opština Istočna Ilidža po svim ekonomskim parametrima i potencijalu trebalo je da bude jedan od glavnih motora razvoja Istočnog Sarajeva i Republike […]

Vidovdanski humanitarni bazar za Srbe sa Kosmeta

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u saradnji sa “Malim istraživačima” iz Istočnog Novog Sarajeva organizovaće danas u Istočnom Sarajevu vidovdanski humanitarni bazar za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Domaćini “Bazara iz bloka” biće djeca iz Istočnog Sarajeva i njihovi vršnjaci iz mjesta Novo Brdo sa Kosova i Metohije. “Na bazaru ćete imati priliku da […]