Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Među osumnjičenim advokati i notari

25 Maj 2023
1 min.
Među osumnjičenim advokati i notari

 Među osumnjičenima u velikoj akciji Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH koja se sprovodi na području Federacije i Republike Srpske su advokati, notari i odbornik u Opštinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, potvrdila je Srni portparol kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić.


Iz Sipe je ranije saopšteno da pripadnici ove agencije vrše pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada u okviru akcije “Skver” na razotkrivanju organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela.

Pripadnici Sipe će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktivnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti BiH.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

SRNA

Povezani članci

Pojačana frekvencija vozila na prelazima prema jugu

Pojačana je frekvencija putničih vozila na graničnim prelazima Prisika, Doljani, Gabela Polje, Kostajnica, Zupci i Deleuša, na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačane frekvencije vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. Do kraja avgusta za međunarodni putnički saobraćaj otvoren […]

Dodik: Pojedini bošnjački lideri šalju poruke mržnje prema Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska pokazala da kada obilježava godišnjice stradanja srpskog naroda to radi dostojanstveno, ali i da poštuje pravo drugih naroda da na isti način obilježavaju svoja stradanja. “Međutim, pojedini politički lideri bošnjačkog naroda iz godine u godinu zloupotrebljavaju te godišnjice, praveći od njih političke tribine, šaljući poruke […]