Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Medvedev: Radikalna promjena vlasti u Krijevu može da podstakne pregovore

10 Juli 2024
2 min.
Medvedev: Radikalna promjena vlasti u Krijevu može da podstakne pregovore

Radikalna promjena vlasti u Kijevu mogla bi da podstakne razgovore o rješavanju situacije u Ukrajini, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je u objavi na “Telegramu” procijenio šta bi moglo da se desi ako Kijev prihvati uslove Rusije koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin, a koji uključuju potrebu prihvatanja ishoda ruske specijalne vojne operacije, poštovanje ustavnih granica Ruske Federacije i neutralni status Ukrajine.

Medvedev je napisao da čak i ako Kijev, koji je odbacio inicijativu, na kraju prihvati uslove Rusije, Moskva treba da bude oprezna jer Rusija nema koristi od pauze u vojnim operacijama, koja bi omogućila ukrajinskoj vojsci da se pregrupiše, uz upozorenje da se izjavama iz Ukrajine ne može vjerovati.

Prema njegovom mišljenju, sve to bi moglo izazvati situaciju “majdana” u Ukrajini, usljed koje bi trenutne vlasti bile svrgnute, a umjesto njih bi na vlast mogla da dođe neka još radikalnija grupa, prenio je TASS.

“Koliko god to čudno zvučalo, to će se dogoditi kada se stvore uslovi za razgovore, naročito u vezi sa predajom /Kijeva/. Zapadnoj alijansi će biti teže da pruži pomoć nepokolebljivim ekstremistima. Osim toga, oni će morati da otvoreno priznaju da su protraćene desetine milijardi dolara poreskih obveznika. Tada će Vašington i njegovi saveznici natjerati kijevske naciste da priznaju ishod rata”, naveo je Medvedev.

On smatra da će tada “klika” predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog ili pobjeći na Zapad ili će biti “rastrgnuta”.

“Umjeren politički režim će se pojaviti iz ruševina nekadašnje Ukrajine”, dodao je Medvedev.

Povezani članci

U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

U Las Vegasu u američkoj državi Nevadi zabilježeno je rekordnih pet dana zaredom sa temperaturom od 46,1 stepen Celzijusa. U Las Vegasu je u nedjelju izmjereno 48,8 stepeni, što je rekordna temperatura ikada zabilježena u tom gradu, prenio je Vašington tajms. U utorak je u tom gradu izmjereno 48,3 stepena, čime je oboren rekord za […]

Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama srpske trobojke

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle. “Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival Dani Nikole Tesle“, rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković. […]