Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Mehmedagić se brani sa slobode

13 Septembar 2021
2 min.
Mehmedagić se brani sa slobode

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da se direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Osmanu Mehmedagiću odredi jednomjesečni pritvor zbog toga što je prekršio mjere zabrane sastajući se sa svjedokom Tužilaštva Asimom Sarajlićem sa kojim je 21. jula zajedno otputovao u Antaliju, saznaje Srna u Sudu BiH.


U Sudu BiH u petak, 10. septembra je održano ročište Mehmedagiću o prijedlogu Tužilaštva BiH o opozivu mjere zabrane i određivanju jednomjesečnog pritvora.

Tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka rekao je na ročištu da su, prema podacima Granične policije BiH, Mehmedagić i Sarajlić 21. jula zajedno otputovali avionom u Antaliju, a da prema mjerama zabrane, osumnjičeni se ne smije svjedoku približavati na udaljenosti manjoj od 50 metara.

U Antaliji su bili deset dana i istim letom su se vratili.

Sarajlić je svjedok u istrazi koja se vodi protiv Mehmedagića zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja službene isprave.

Čavka je naveo da je Tužilaštvo zatražilo dalje provjere i da je od Granične policije BiH dobilo podatke da su Mehmedagić i njegova supruga, samo pet dana nakon određivanja mjera, otputovali u Antaliju sa Sarajlićem.

“U Antaliji su bili deset dana. Istim letom su otputovali i vratili se. Avion kojim su išli dug je 37 metara. Granični prelaz su prešli u razmaku od jedne minute”, obrazložio je Čavka.

On je dodao da Mehmedagić nije obavijestio Tužilaštvo BiH o svadbi kćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića na kojoj je bio sa Sarajlićem, kao ni o putovanju, iako je to navedeno u mjerama zabrane. 

SRNA

Povezani članci

Prije podne oblačno, zatim vedro i sunčano

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne biće pretežno oblačno, zatim vedro i sunčano. Tokom dana u centralnom pojasu i u niziji oko rijeka zadržaće se niska oblačnost pa će tu biti hladnije u odnosu na sunčane predjele, kojih će biti više na sjeveru i sjeveroistoku, kao i na jugu gdje se očekuje […]

Cvijanović: Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a slažu se sa odlukom Podžića o otkazivanju vojne vježbe sa Srbijom

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da to što poslanici Kluba SDS-a, PDP-a i DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH nisu prisustvovali sjednici kada je na dnevnom redu bila smjena ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića znači da se te stranke slažu sa njegovom odlukom da mimo zakonskih procedura, samovoljno i u duhu […]