Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Merkelova danas u Beogradu

13 Septembar 2021
2 min.
Merkelova danas u Beogradu

Njemački kancelar Angela Merkel doputovaće danas u zvaničnu posjetu Srbiji.


Merkelova bi na Aerodrom “Nikola Tesla” trebalo da stigne oko 16.00 časova, a svečani doček biće joj organizovan ispred Palate Srbija.

Nakon toga predviđen je razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u četiri oka, na kojem je, kako je ranije saopšteno iz njemačke Vlade, biti pokrenuta važna pitanja.

“U fokusu razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive”, izjavila je ranije zamjenik portparola njemačke Vlade Martina Fic.

Nakon razgovora Merkelova i Vučić daće izjave za medije.

Vučić je ranije, povodom posjete njemačkog kancelara, izjavio da je to velika čast za Srbiju i da je bitno da sa Merkelovom razgovara o svim važnim regionalnim dešavanjima.

“Želim da joj se zahvalim na svemu što je učinila za Zapadni Balkan. Nikada nećemo zaboraviti šta je učinila za nas 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji. Imao sam čast i priliku da je ugostim na kraju njenog mandata”, rekao j Vučić.

Iz njemačke Vlade ranije je saopšteno da će Merkelova sutra posjeti Albaniju, gdje će u Tirani prvo imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom, a nakon toga će prisustvovati ručku sa premijerima zemalja zapadnog Balkana na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja.

Pred povratak u Berlin, Merkelova će imati bilateralne sastanke sa premijerima Crne Gore, Sjeverne Makedonije, samoproglašenog Kosova i predsjedavajućim Savjeta ministara.

SRNA

Povezani članci

U Batajnici za 5 dana preminulo petoro mladih od korone – Najstariji imao samo 26 godina, svi su bili nevakcinisani

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa korona virusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolest, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević. Ona je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći […]

U Crnoj Gori od sutra na snazi nove mjere

U Crnoj Gori sutra će stupiti na snagu nove mjere u borbi protiv virusa korona koje predviđaju da nacionalna digitalna kovid potvrda bude uslov za ulazak u neke objekte. Digitalna kovid potvrda od sutra je uslav za ulazak u poslovne centre, poslovne zgrade u okviru kojih posluju više od tri privredna subjekta, te trgovine neprehrambene […]