Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

14 Jun 2024
1 min.
Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Savić izabran je danas za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Savić je zahvalio delegatima Unije za čast da ga imenuju za predsjednika krovne studentske organizacije u Srpskoj i obećao da će opravdati povjerenje.

“Trudiću se da budem dostojan predstavnik svih 25.000 studenata na oba javna univerziteta u Srpskoj. Posebno zahvaljujem našim kolegama i prijateljima iz Srbije sa kojima namjeravamo još čvršće da sarađujemo”, rekao je Savić novinarima i izrazio zadovoljstvo nivoom studentskog standarda u Republici Srpskoj.

On je istakao da će se buduće aktivnosti odnositi na zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na organizaciju druge studentske konferencije Srpske i Srbije.

Novoizabrani potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Ana Sibinčić rekla je da ova studentska funkcija nosi veliku odgovornost i obavezu prema mladim kolegama.

“Nastavićemo da se borimo za veća prava studenata i da podižemo studentski standard i kvalitet obrazovanja u Srpskoj”, poručila je Sibinčićeva.

Predsjednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić čestitala je Saviću za jednoglasni izbor i poželjela mu uspjeh u budućem radu.

Ona je apostrofirala dugu tradiciju dobrih i plodnih odnosa studenata sa obje strane rijeke Drine, što će, kaže, biti nastavljeno.

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]