Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

14 Jun 2024
1 min.
Milan Savić novi predsjednik Unije studenata Republike Srpske

Student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Savić izabran je danas za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Savić je zahvalio delegatima Unije za čast da ga imenuju za predsjednika krovne studentske organizacije u Srpskoj i obećao da će opravdati povjerenje.

“Trudiću se da budem dostojan predstavnik svih 25.000 studenata na oba javna univerziteta u Srpskoj. Posebno zahvaljujem našim kolegama i prijateljima iz Srbije sa kojima namjeravamo još čvršće da sarađujemo”, rekao je Savić novinarima i izrazio zadovoljstvo nivoom studentskog standarda u Republici Srpskoj.

On je istakao da će se buduće aktivnosti odnositi na zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na organizaciju druge studentske konferencije Srpske i Srbije.

Novoizabrani potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Ana Sibinčić rekla je da ova studentska funkcija nosi veliku odgovornost i obavezu prema mladim kolegama.

“Nastavićemo da se borimo za veća prava studenata i da podižemo studentski standard i kvalitet obrazovanja u Srpskoj”, poručila je Sibinčićeva.

Predsjednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Margareta Smiljanić čestitala je Saviću za jednoglasni izbor i poželjela mu uspjeh u budućem radu.

Ona je apostrofirala dugu tradiciju dobrih i plodnih odnosa studenata sa obje strane rijeke Drine, što će, kaže, biti nastavljeno.

Povezani članci

Ljevnaić dobio tužbu protiv portala Aktuelno.me

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić dobio je sudski spor koji je pokrenuo za neistinite informacije i tekstove iznesene na portalu Aktuelno.me. Izjavu Ljevnaića prenosimo u cjelosti. “Kao direktor Olimpijskog centra Jahorina, želim da se obratim povodom nedavne presude koja je doneta u moju korist zbog neistinitih informacija i tekstova iznesenih na portalu Aktuelno.me. Uvek sam podržavao medije i rado […]

Mitropolit Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje

 NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je danas da Sveštenomučenici dabrobosanski, koji su postradali od ustaša od 1941. do 1945. godine i komunista nakon Drugog svjetskog rata, ne pozivaju na osvetu, već na praštanje i bratsku ljubav među Srbima. Vladika Joanikije služio je danas Svetu arhijerejsku litrgiju u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Istočnoj […]