Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

25 Maj 2023
2 min.
Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio je danas Spasovdansku litiju u Istočnom Novom Sarajevu povodom Dana i slave opštine – Spasovdana.


Mitropolit je prethodno služio moleban, a potom je ulicama prošla litija u kojoj se okupio veliki broj građana.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo i opštinske Boračke organizacije večeras su na spomenik “Slava srpskom borcu” položili vijence.

Na Trgu Republike Srbije večeras će u 20.00 časova povodom opštinske svečanosti biti održan koncert grupe “Legende”.

Na svečanoj akademiji sinoć su uručene povelje, plakete i zahvalnice opštine najzaslužnijim predstavnicima institucija i pojedincima za razvoj ove lokalne zajednice.

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo pripala je ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović.

Riječ je o najvećem priznanju koje ova lokalna zajednica dodjeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama, odnosno kolektivima, koji su doprinijeli razvoju i poboljšanju uslova života svih njenih stanovnika.

Povelju je dobio i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić za izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.

Posthumno je dodijeljena i Nedjeljku Zelenoviću koju je preuzeo njegov sin Vladimir, ističući da mu je drago što su predstavnici ove lokalne zajednice prepoznali doprinos koji je njegov otac da u smislu razvoja kulture.

Opština Istočno Novo Sarajevo je povodom Dana i krsne slave opštine – Spasovdana pripremila bogat i raznovrstan program koji će trajati do subote, 27. maja. /kraj/ljč/foto

SRNA

Povezani članci

Otvoren konkurs “Moje Trnovo kroz sliku i stih” povodom Dana opštine

Skupština opštine Trnovo u saradnji sa načelnikom je povodom Petrovdana, krsne slave i Dana opštine Trnovo raspisala konkurs za najbolje literalne i likovne radove “Moje Trnovo kroz sliku i stih”. Pravo učešća imaju polaznici Igraonice “Radost” i učenici JU OŠ “Sveti Sava” Trnovo. Nagrade će biti uručene na Svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave […]

Doroteji Radanović nagrada “Mladi srbista” za najbolji esej

 Učenica srednje škole Doroteja Radanović iz Trebinja osvojila je prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni esej i nagradu “Mladi srbista”, koju su joj danas uručili predstavnici Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Osim diplome, Radanovićeva je dobila i novčana sredstva, dok će na jesen biti organizovan i odlazak na višednevni stručni seminar o srpskom […]