Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

25 Maj 2023
2 min.
Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio je danas Spasovdansku litiju u Istočnom Novom Sarajevu povodom Dana i slave opštine – Spasovdana.


Mitropolit je prethodno služio moleban, a potom je ulicama prošla litija u kojoj se okupio veliki broj građana.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo i opštinske Boračke organizacije večeras su na spomenik “Slava srpskom borcu” položili vijence.

Na Trgu Republike Srbije večeras će u 20.00 časova povodom opštinske svečanosti biti održan koncert grupe “Legende”.

Na svečanoj akademiji sinoć su uručene povelje, plakete i zahvalnice opštine najzaslužnijim predstavnicima institucija i pojedincima za razvoj ove lokalne zajednice.

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo pripala je ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović.

Riječ je o najvećem priznanju koje ova lokalna zajednica dodjeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama, odnosno kolektivima, koji su doprinijeli razvoju i poboljšanju uslova života svih njenih stanovnika.

Povelju je dobio i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić za izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.

Posthumno je dodijeljena i Nedjeljku Zelenoviću koju je preuzeo njegov sin Vladimir, ističući da mu je drago što su predstavnici ove lokalne zajednice prepoznali doprinos koji je njegov otac da u smislu razvoja kulture.

Opština Istočno Novo Sarajevo je povodom Dana i krsne slave opštine – Spasovdana pripremila bogat i raznovrstan program koji će trajati do subote, 27. maja. /kraj/ljč/foto

SRNA

Povezani članci

U avgustu Sajam zdrave hrane

Sajam zdrave hrane, domaćih i unikatnih proizvoda i rukotvorina biće održan 16. i 17. avgusta u Istočnom Novom Sarajevu. Na Sajmu je planirano predstavljanje udruženja, te postojećih i budućih preduzetnika iz cijele Republike Srpske koji u ponudi imaju domaće proizvode, unikatne radove i rukotvorine i žele ih predstaviti građanima Istočnog Sarajeva i okoline. Svim izlagačima […]

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo darovali krv

Akciju dobrovoljnog davanja krvi podržalo je 38 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo. Inspektor u Sektoru policije Milan Božić rekao je da su se tradicionalno odazvali akciji davanja krvi, uvažavajući potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske. On je naveo da je njemu danas 33. put kako daje krv, što čini već 20 godina. Božić je naveo […]