Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

25 Maj 2023
2 min.
Mitropolit Hrizostom predvodio Spasovdansku litiju u Istočnom Sarajevu

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom predvodio je danas Spasovdansku litiju u Istočnom Novom Sarajevu povodom Dana i slave opštine – Spasovdana.


Mitropolit je prethodno služio moleban, a potom je ulicama prošla litija u kojoj se okupio veliki broj građana.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo i opštinske Boračke organizacije večeras su na spomenik “Slava srpskom borcu” položili vijence.

Na Trgu Republike Srbije večeras će u 20.00 časova povodom opštinske svečanosti biti održan koncert grupe “Legende”.

Na svečanoj akademiji sinoć su uručene povelje, plakete i zahvalnice opštine najzaslužnijim predstavnicima institucija i pojedincima za razvoj ove lokalne zajednice.

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo pripala je ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović.

Riječ je o najvećem priznanju koje ova lokalna zajednica dodjeljuje zaslužnim pojedincima i ustanovama, odnosno kolektivima, koji su doprinijeli razvoju i poboljšanju uslova života svih njenih stanovnika.

Povelju je dobio i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić za izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.

Posthumno je dodijeljena i Nedjeljku Zelenoviću koju je preuzeo njegov sin Vladimir, ističući da mu je drago što su predstavnici ove lokalne zajednice prepoznali doprinos koji je njegov otac da u smislu razvoja kulture.

Opština Istočno Novo Sarajevo je povodom Dana i krsne slave opštine – Spasovdana pripremila bogat i raznovrstan program koji će trajati do subote, 27. maja. /kraj/ljč/foto

SRNA

Povezani članci

Organizovana šetnja turističkom stazom do vrela Miljacke na Palama

U šetnji od “Doline mira” do vrela Miljacke na Palama, koju je organizovala Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, danas je učestvovalo tridesetak ljubitelja prirode zajedno sa djecom. Direktor Turističke organizacije Igor Ikonić izjavio je Srni da staza, koja nije bila zahtjevna, predstavlja jednu od najljepših pješačkih staza koju su uredili prošle godine od “Doline mira”, […]

Djeca sa Kosova doputovala u Istočnu Ilidžu i Istočno Novo Sarajevo

Djecu sa Kosova i Metohije večeras su u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu dočekali njihovi vršnjaci i domaćini. U Istočnu Ilidžu stiglo je 36 djece u pratnji četiri nastavnika iz mjesta Šilovo i Vitina. Na šetalištu “Dr Miodrag Lazić” dočekali su ih učenici osnovnih škola “Petar Petrović Njegoš”, “Aleksa Šantić” i “Jovan Dučić”. Djeca […]