Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Mitropolit Hrizostom sutra osveštava zemljište za izgradnju crkve u Kalinoviku

05 Avgust 2022
1 min.
Mitropolit Hrizostom sutra osveštava zemljište za izgradnju crkve u Kalinoviku

NJegovo visokoprosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom sutra će u selu Romani, u opštini Kalinovik, osveštati zemljište i postaviti krst za izgradnju nove crkve.


Osveštanje zemljišta i postavljanje krsta planirani su za 17.00 časova, objavljeno je na sajtu Mitropolije dabrobosanske.

Ovom svečanom činu prisustvovaće mještani porijeklom iz ovog sela, kao i vjernici sa područja Parohije zagorske.

Ktitor za izgradnju crkve je Todor Okuka, porijeklom iz ovog sela, koji već nekoliko decenija živi i radi u skandinavskim zemljama.

Crkva će biti građena uz seosko groblje koje je staro nekoliko stotina godina.

SRNA

Povezani članci

Foča: Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

Foča je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj koji će dobiti fudbalski teren sa vještačkom travom u okviru velikog projekta kojim republički Fudbalski savez povodom tri decenije postojanja, u saradnji sa lokalnim zajednicama, želi da unaprijedi uslove za bavljenje, ne samo fudbalom, već sportom uopšte. Ova opština se prijavila i prošla sa […]

Rajčević: Manjak studenata na nekim studijskim programima

U Republici Srpskoj postoji manjak studenata na nekim studijskim programima javnih univerziteta, pa je potrebno sačekati drugi i treći upisni rok da bi se sagledale sve činjenice u vezi sa brojem upisanih studenata u narednu akademsku godinu, rekao je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević. On je naveo da […]