Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Mokra Gora proglašena najboljim turističkim selom na svijetu

02 Decembar 2021
1 min.
Mokra Gora proglašena najboljim turističkim selom na svijetu

Generalna skupština Svjetske turističke organizacije UN u Madridu proglasila je danas Mokru Goru za najbolje turističko selo svijeta.

Mokra Gora je izabrana među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja svijeta, što je jasna demonstracija njenih izuzetnih vrijednosti, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

U saopštenju je navedeno da će ovo svjetski značajno priznanje doprinijeti da turizam postane pokretač ruralnog razvoja i blagostanja, unapređenjem uloge turizma u vrednovanju i očuvanju mokrogorske ruralne zajednice zajedno sa očuvanjem prirodnih, kulturnih vrijednosti i različitosti.

SRNA

Povezani članci

Dačić: Najveći počinioci genocida hoće da proglase Srbe genocidnim narodom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su Srbi izloženi velikoj nepravdi zato što za genocidni narod hoće da ih proglase NJemačka i Ruanda, koje su najveći počinioci genocida u istoriji. Podsjetivši da su NJemačka i Ruanda predlagači rezolucije o Srebrenici, čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN, Dačić je ukazao […]

Sa tržišta se povlače grickalice sa sirom proizvođača “Regent”

Hrvatska sa svog tržišta povlači grickalice – krugove sa ukusom sira proizvođača “Regent” zbog korištenja boje “E110” na bazi skroba. Povlači se proizvod od 60 grama na kojem je označeno da ga je najbolje upotrijebiti do 20. novembra 2025. godine, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Proizvod nije u skladu s uredbom […]