Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Moskva će sama tražiti ubice ratnih zarobljenika

21 Novembar 2022
1 min.
Moskva će sama tražiti ubice ratnih zarobljenika

Rusija će tražiti ubice ruskih ratnih zarobljnika koje moraju biti pronađene i kažnjene, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


“Naravno, Rusija će sama tražiti one koji su počinili ovaj zločin. Moraju biti pronađeni i kažnjeni”, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je Rusija spremna za međunarodnu istragu ukoliko postoji nada da će biti efikasna jer, u suprotnom, “nema smisla”.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u petak, 18. novembra, da su ukrajinski vojnici namjerno ubili više od 10 ruskih vojnika. Vojnicima je pucano u glavu iz neposredne blizine.

SRNA

Povezani članci

Peskov: Mobilizacija je završena

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema novih informacija o mobilizaciji u Rusiji, jer je ona već završena. “Nema informacija o tome, svi znate da je predsjednik to proglasio završenim”, rekao je Peskov novinarima. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je djelimična mobilizacija, proglašena 21. septembra, bila podstaknuta potrebom da se […]

Slijedi eksplozivan rast cijene goriva

Uvođenje ograničenja cijena ruske nafte dovešće do eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta, izjavio je danas prvi zamjenik predsjednika Komiteta za ekonomsku politiku Savjeta Federacije Rusije Ivan Abramov, prenosi Srna. “Posljedice takve odluke su očigledne – doći će do rasta potražnje, poremećaja lanaca snabdijevanja i eksplozivnog rasta cijena goriva širom svijeta”, rekao je Abramov za […]