Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Moskva: SAD imaju želju da Rusiji nanesu strateški poraz

25 Januar 2023
1 min.
Moskva: SAD imaju želju da Rusiji nanesu strateški poraz

Vašington je nedvosmisleno izrazio želju da Moskvi nanese strateški poraz, nemoguće je ne primjetiti da je u realnosti to neizvodljivo, izjavili su Sputnjiku u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

– Razmatranje crvenih linija je dio prošlosti. Sjedinjene Američke Države su nedvosmisleno izrazile želju da Rusiji nanesu strateški poraz. Nemoguće je ne primjetiti da je u realnosti to nemoguće – izjavili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

Komentarišući riječi prvog zamjenika stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrija Poljanskog o tome da Zapad još nije prešao sve crvene linije, u ruskom Ministarstvu inostranih poslova su naveli da je u toku hibridni rat protiv Rusije o čemu je i nedavno govorio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministar inostranih poslova Rusije je 23. januara rekao da zapadne države otvoreno govore Kijevu da je rano ići na dogovor sa Moskvom i dodao da, po njihovom mišljenju, Rusiju treba vratiti u granice iz 1991. godine.

Sputnjik

Povezani članci

Rusija zatražila sjednicu SB UN o Ukrajini

Rusija je zatražila da se 8. februara održi sjednica Savjeta bezbjednosti UN posvećena Ukrajini, izjavila je Vanesa Frejzer stalna predstavnica Malte, zemlje koja u februaru predsjedava Savjetu bezbjednosti. Prvi zamjenik predstavnika Ruske Federacije u UN Dmitrij Poljanski je pojasnio da će sastanak biti posvećen perspektivama mirnog rješavanja ukrajinske krize u kontekstu sve većih isporuka zapadnog […]

Svijet može da odahne: Pronađena radioaktivna kapsula (VIDEO)

Australijske vlasti pronašle su danas radioaktivnu kapsulu čiji je nestanak u Zapadnoj Australiji izazvao masovnu potragu, naveo je državni ministar za vanredne situacije, prenosi Reuters. Za sada nije poznato gdje je tačno pronađena mini-kapsula koja se izgubila tokom transporta na razdaljini od 1.400 kilometara. Vojska je provjeravala kapsulu i ona će u četvrtak biti odnesena […]