Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Moskva traži nezavisni ljekarski pregled

09 Jun 2021
1 min.
Moskva traži nezavisni ljekarski pregled

Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin.


“Nismo našli nikakve informacije o sadašnjem zdravstvenom statusu Ratka Mladića, uključujući njegov oporavak nakon operacije. Potpun nezavisni pregled i potvrda, uključujući odgovor na pitanje da li je zadržao kognitivne funkcije, još nije obavljeno. Snažno insistiramo da se obavi ovakva vrsta pregleda”, rekao je Kuzmin, prenio je TASS.

On je rekao da na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da Rusija pridaje veliki značaj pravima pritvorenih pojedinaca, uključujući pravo na medicinsku pomoć, te podsjetio da je u Rezoluciji 2529 specifično zauzet stav o ovom pitanju.

“Ipak, Rezidualni mehanizam nije smatrao da je praktično da podnese izvještaj Savjetu o tome na koji su način ova prava osigurana”, rekao je Kuzmin.

SRNA

Povezani članci

Četvoro Srba poginulo u nesreći u Njemačkoj

 U teškoj saobraćajnoj nesreći kod grada Regensburga u NJemačkoj poginula su četvorica državljana Srbije.Portparol policije saopštio je da je riječ o muškarcima starosti 27, 31, 32 i 44 godine i da su svi državljani Srbije. Muškarci su bili u automobilu marke “be-em-ve”, a u sudaru koji se dogodio juče na putu A3, zadobili su povrede […]

Do kraja avgusta delta soj će dominirati

Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja /ECDC/ saopštio je danas da će do kraja avgusta delta soj virusa korona predstavljati 90 odsto svih varijanti oboljenja. “Velika je vjerovatnoća da će soj delta virusa obimno cirkulisati tokom ljeta, posebno među mlađim osoba koje nisu planirane za vakcinaciju. To bi moglo predstavljati rizik za ugroženiju kategoriju […]