Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Moskva zabranila ulaz za 62 kanadska državljanina

05 Avgust 2022
1 min.
Moskva zabranila ulaz za 62 kanadska državljanina

Moskva je zabranila ulazak za 62 kanadska državljana kao odgovor na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Otave, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“Kao odgovor na još jedno proširenje antiruskih ličnih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula, koje su ovaj put obuhvatile patrijarha Kirila, pored zvaničnika, izvještača i eksperata nepoželjnih za Otavu, uvodi se zabrana ulaska za 62 državljana Kanade”, naveli su iz Ministarstva.

Ministarstvo je dodalo da je lista uzela u obzir “posebno neprijateljsku prirodu postupaka vladajućeg režima premijera DŽastina Trudoa, koji se sprovode s ciljem uvrede ne samo multietničkog i viševjerskog naroda Rusije, već i pravoslavnih vjernika širom svijeta, uključujući Kanadu”, a takođe smatra “njihovu zlonamjernu aktivnost u borbi protiv ruskog svijeta i tradicionalnih vrijednosti“.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je na svom sajtu spisak kanadskih državljana koji su trajno na crnoj listi.

“S obzirom na to da Kanada `izbacuje` sve više novih rusofobičnih sankcija, dalje mjere odmazde Rusije biće uskoro objavljene”, naglasilo je Ministarstvo, prenosi TASS.

SRNA

Povezani članci

Putin: Spremni smo da ponudimo moderno oružje našim saveznicima

Rusija cijeni svoje veze sa zemljama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da svojim saveznicima ponudi moderno oružje, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. On je održao govor na ceremoniji otvaranja foruma “Vojska-2022” blizu Moskve. “Spremni smo da ponudimo najmodernije vrste oružja našim saveznicima, od malog oružja do oklopnih vozila i artiljerije za […]

Kina poslala 30 aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu

Kineska narodnooslobodilačka armija poslala je danas 30 ratnih aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana. Od 17 časova po lokalnom vremenu tajvanske oružane snage su zabilježile pet brodova i 30 aviona Narodne oslobodilačke armije Kine, od kojih je 15 prešlo središnju liniju Tajvanskog moreuza, navelo je Ministarstvo na Twitteru, prenijela […]