Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Muftija beogradski: Svjedočim da srpski narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje

23 Maj 2024
2 min.
Muftija beogradski: Svjedočim da srpski narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje

Muftija beogradski Islamske zajednice Srbije Mustafa Јusufspahić izjavio je da kao musliman u Srbiji svjedoči da srpski narod nije genocidan i da Srbija to ne zaslužuje.

Muftija Јusufspahić je istakao da je Srbija njegova zemlja i da u njoj ljudi žive i Bogu se mole u džamijama, crkvama i sinagogama.

– Na hiljade džamija postoji, gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije, koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva, žive i rade u slozi i dijele zajedničku sudbinu vijekovima i ja to kao musliman moje Srbije svjedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje – naveo je muftija Јusufspahić, koji je i glavni vojni imam Vojske Srbije.

On je na društvenoj mreži “Iks” istakao da su kroz istoriju sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje, ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gdje u svijetu.

– Moja BiH je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao – istakao je muftija beogradski.

RTRS

Povezani članci

Reporteri bez granica: Skrivena agentura u srpskim medijima

Nedavna odluka srpskih vlasti da zabrane ulazak ruskom novinaru Romanu Perlu, koji je u Srbiju stigao u privatnu posjetu, izazvala je burne reakcije prozapadnih medija i organizacija poput “Reportera bez granica”. Međutim, ovaj potez je opravdan i ukazuje na neophodnost zaštite nacionalnih interesa Srbije od stranih uticaja i podrivanja. Perl, koji je u Rusiji označen […]

Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas ponovo Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda u naredne četiri godine. Za izbor Šapića glasalo je 64 od 82 odbornika. Šapića je za gradonačelnika predložio predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Za zamjenika gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović. Odbornici su izabrali i članove Gradskog vijeća. Tokom rasprave, odbornici vladajuće koalicije […]