Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Na brodu kod Lampeduze pronađeno mrtvo novorođenče

16 Septembar 2023
1 min.
Na brodu kod Lampeduze pronađeno mrtvo novorođenče

Italijanska Obalska straža pronašla je tokom spasilačke operacije mrtvo novorođenče na brodu sa migrantima koji se kretao prema ostrvu Lampeduza, javila je danas agencija Ansa.

Beba je rođena tokom putovanja i umrla je ubrzo nakon rođenja, javila je ANSA, dodajući da je na brodu bilo oko 40 migranata.

Početkom sedmice petomjesečna beba, dječak, udavila se tokom spasilačke operacije kod Lampeduze nakon što se prevrnuo brod sa migrantima koji je isplovio iz sjeverne Afrike.

Skoro 126.000 migranata stiglo je u Italiju od početka godine, što je skoro dvostruko više u odnosu na isti period prošle godine.

Samo ove sedmice na ostrvo Lampeduzu stiglo je oko 7.000 migranata, što je više od trenutne populacije ostrva.

Italijanski premijer Đorđa Meloni pozvala je juče EU da zajednički djeluje “ako treba i sa mornaričkom misijom” i spriječi migrante u prelasku Sredozemnog mora iz sjeverne Afrike.

Melonijeva je najavila oštre mjere kao odgovor na porast broja dolazaka migranata ove sedmice.

SRNA

Povezani članci

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu. Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova. Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je […]

Prvi pretres u istrazi za opoziv Bajdena, u fokusu biznis njegovog sina

Predstavnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima održao je danas prvo saslušanje u istrazi za opoziv demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, manje od tri dana prije nego što će se vlada djelimično zatvoriti ukoliko ne bude postignut dogovor dvije stranke o budžetu. Republikanci, koji vode istragu o opozivu Bajdena, iznijeli su detalje stranih isplata članovima njegove porodice, […]