Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Na Han Pijesku otvorena izložba fotografija “Javor planinom”

10 Februar 2024
1 min.
Na Han Pijesku otvorena izložba fotografija  “Javor planinom”

 Na Han Pijesku sinoć je otvorena izložba fotografija “Javor planinom”, pristiglih na javni poziv Centra za omladinu i sport “Pogled”, među kojima će posjetioci izabrati pobjedničku.


Na adresu Centra pristiglo je 280 fotografija, a 93 su izložene u galeriji Doma kulture. Ove godine učestvovalo je 19 ljubitelja prirode i fotografije.

Izložba, koja je organizovana treći put, ima takmičarski karakter. Posjetioci svojim glasovima biraju najljepšu fotografiju, a pobjednika očekuje prigodna novčana nagrada, saopšteno je iz Centra.

Direktor Centra Tatjana Janjić rekla je da je u oktobru raspisan javni poziv zaljubljenicima u fotografiju da učestvuju na ovoj izložbi i tako podrže ideju da kroz fotografiju sačuvaju od zaborava ljepote ovog kraja, ulice, sela, arhitekturu, običaje, zanate i lica.

Izložene fotografije mogu se pogledati do kraja februara, radnim danima, od 8.00 do 15.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sokočanka Nikolina Krunić promovisala zbirku pjesama “Mrtva kost”

Sokočanka Nikolina Krunić, promovisala je u Narodnoj biblioteci Sokolac svoju prvu zbirku pjesama “Mrtva kost” i predstavila se publici etno-pjesmom, kao još jednim od talenata kojima je obdarena. Krunićeva je rekla novinarima da je ovo njena prva zbirka pjesama, “poezije slobodnog stiha” u kojoj je sumirala stvaralaštvo od 19. do 25. godine, izdvojivši određen broj […]

Kabare “Nas dve” poklon Kulturnog-sportskog centra i opštine Pale građanima povodom 8. marta

Kulturno-sportski centar i opština Pale povodom Međunarodnog praznika žena, 8. marta, građanima poklanjaju besplatnu pozorišnu predstavu “Nas dve”. Predstava će biti odigrana u Kulturnom centru Pale u ponedeljak, 4. marta od 19.00 časova. Kabare je režirala glumica Tatjana Kecma, koja tumači i glavnu ulogu, a u predstavi pjeva Zoe Kida. Kabare predstava “Nas dve” govori […]