Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Na humanitarnoj priredbi u Rogatici za Magdalenu Vlaški prikupljeno 2.590 KM

26 Maj 2023
1 min.
Na humanitarnoj priredbi u Rogatici za Magdalenu Vlaški prikupljeno 2.590 KM

Na humanitarnoj priredbi koja je održana sinoć u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rogatici prikupljeno je 2.590 KM za liječenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Osnovci su pjesmom, recitacijama, te nastupom folklorne i školske dramske sekcije, izazvali oduševljenje posjetilaca.

Pomoćnik direktora u Osnovnoj školi u Rogatici Ivana Radonjić zahvalila je učenicima, nastavnicima i sugrađanima na humanosti koji su se i večeras, kao i mnogo puta ranije, pokazali u slučajevima kada je to najpotrebnije.

Ona je rekla Srni da je organizovan zanimljiv kulturno-zabavno program u saradnji sa paljanskom Osnovnom školom “Pale”.

“Ovakvim vidom priredbe i saradnjom između naše dvije škole pokazali smo zajedništvo i humanost, a naši osnovci su otvorenog srca, uz pomoć svojih nastavnika, pripremili i izveli svoje tačke”, istakla je Radonjićeva.

Osmogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti i trenutno je na liječenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, nakon čega bi liječenje trebalo da nastavi u inostranstvu, za šta je potrebno prikupiti oko 300.000 evra.

Uplate na račun mogu se izvršiti i na broj 5520001975658815 u Adiko banci na ime Zorica Dursun, Trg Srđana Kneževića osam, 71220 Trnovo.

SRNA

Povezani članci

Na “Boričkoj pitijadi” izabrane najbolje posne krompiruše

Za najbolju posnu pitu krompirušu na četvrtoj “Boričkoj pitijadi” održanoj danas na Borikama proglašena je pita domaćice Zorice Nedić, drugo mjesto pripalo je Braniki Džida, a treće Vasilisi Koranić, rekla je Srni predsjednik Udruženja žena “Borike” Ivana Planojević. Ona je dodala da je za naljepše dekorisanu pitu izabrana pita domaćice Milane Đerić iz Udruženja žena […]

Dodik: Komemoracija pretvorena u politički ratnohuškački miting, bestidna zloupotreba vlastitih žrtava

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je budućnost BiH, pa i dejtonske krajnje neizvjesna s obzirom na činjenicu da su Bošnjaci privatizovali BiH i misle da se zemlja može izgraditi na mržnji i neprijateljstvu prema Srbima, Srpskoj i Srbiji, odnosno prema svemu što ima prefiks srpsko. Predsjednik Srpske je naglasio da ignorisanjem Srba, […]