Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije

22 Maj 2024
1 min.
Na Palama uhapšeno lice u okviru međunarodne akcije

Pripadnici istražnog tima “Fast” Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ danas su na području Pala uhapsili jedno lice koje se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela.


Lice koje je uhapšeno, sprovedeno je u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Suda BiH, navodi se u saopštenju iz ove policijske agencije.

Ove aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas sprovode nadležni organi Italije.

Cilj akcije je hapšenje 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe turskih državljana, koji žive u inostranstvu, a umiješani su u izvršenje krivičnih djela – organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

U koordinisanoj akciji njihovog hapšenja učestvuju nadležna policijska tijela Italije, Švajcarske, Holandije, Belgije, kao i BiH, odnosno policijski službenici Sipe.

U 11.00 časova je u Milanu počela pres-konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati istrage i današnje operativne akcije.

SRNA

Povezani članci

Koncert Dejana Petrovića i Big Band-a na Studentskom trgu u Palama – 28. jun 2024. godine

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo koncert Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, koji će se održati 28. juna 2024. godine na Studentskom trgu u Palama. Ovaj spektakl je dio manifestacije “U susret ljetu” koja je privukla veliku pažnju građana i turista. Manifestacija “U susret ljetu” do sada je obuhvatala niz zanimljivih događaja uključujući Trebevic trail, koncerte […]

Anketa na 500 ispitanika: Bašević daleko ispred Bjelice

U periodu od 18. maja do 1. juna na prostoru opštine Sokolac, sprovedena je anketa od strane radnika markteniške agencije „Partner“ sa ciljem prikupljanja informacija i utvrđivanja zainteresovanih, punoljetnih osoba za predstojeće lokalne izbore. U istraživanju je uspješno sudjelovalo 500 ispitanika, iz gotovo svih biračkih mjesta u navedenoj opštini, pripadnici oba pola, svih nacionalnih zajednica, […]