Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Na planinama i snijeg: Pripremite se, stiže totalna promjena

14 April 2024
1 min.
Na planinama i snijeg: Pripremite se, stiže totalna promjena

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusa.

Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle. Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Već u utorak, 16. aprila, nastupiće postepena promjena vremena: Prije podne promjenljivo uz sunčane intervale i toplo. Tokom podneva očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje donosi padavine i izmještaće se od zapada ka istoku uz jačanje vjetra. Uveče na zapadu doći će do naglog pada temperature vazduha. Duvaće umjeren do jak, ponegdje u Krajini i u Hercegovini očekuju se i olujni udari juga.

Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 7. Maksimalna temperatura vazduha od 22° do 28°, u višim predjelima od 20°.

Od srijede, 17. aprila, očekuje se osjetno hladnije vrijeme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 15 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Povezani članci

Košarac: Ništa argumentovano i istinito u istupima Bećirovića i Šmita

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da nema ništa argumentovano, činjenično i istinito u istupu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i njemačkog diplomate Krstijana Šmita pred Savjetom bezbjednosti UN, niti da je njihov cilj da međunarodnoj javnosti predstave objektivnu sliku o BiH. “Pred Savjetom bezbjednosti UN ništa iznenađujuće i neočekivano. Već viđen scenario […]

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH. Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović […]