Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice

03 April 2024
1 min.
Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su u nastavku rada u predmetu “Istok SVOT” uhapsili jedno lice na području Istočnog Sarajeva.

Uhapšeno lice je nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe predato Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Aktivnosti u predmetu “Istok SVOT” započete su ranije protiv lica koja su osumnjičena da su počinila krivično djelo organizovani kriminal propisano Krivičnim zakonom BiH, u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje ljudi, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, otmica, iznuda, lake tjelesne povrede propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

Privremeno su oduzeti i predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.U nastavku rada u predmetu ostvarena je saradnja sa policijom Švajcarske, Evropolom, Interpolom, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i Službom za poslove sa strancima BiH.

U ovom predmetu podršku istrazi pružio je projekat “EU for FAST”

SRNA

Povezani članci

Oldtajmerom sa Jahorine do Pariza

 Ekipa koju čine otac i sin Danko i Andrej Mijović i Marko Košarac krenuće danas oldtajmerom sa Jahorine na put dug 4.000 kilometara do Pariza, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Ovo putovanje simbolično ukazuje na povezanost olimpijske Jahorine 1984. i Pariza 2024. godine. Izjave za novinare planirane su u 18.00 časova ispred olimpijskih krugova […]

Završeni radovi na uređenju školskog igrališta

 U Trnovu su završeni radovi na uređenju školskog igrališta, a ukupna vrijednost projekta je 101.640 KM, saopšteno je iz Opštinske uprave. Opština Trnovo izdvojila je 80.080 KM, a Razvojni program UN /UNDP/ 21.560 KM. Realizacijom ovog projekta opština Trnovo dobila je moderno igralište sa tribinama, koje će pružiti sav komfor gledaocima prilikom praćenja sportskih i […]