Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice

03 April 2024
1 min.
Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su u nastavku rada u predmetu “Istok SVOT” uhapsili jedno lice na području Istočnog Sarajeva.

Uhapšeno lice je nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe predato Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Aktivnosti u predmetu “Istok SVOT” započete su ranije protiv lica koja su osumnjičena da su počinila krivično djelo organizovani kriminal propisano Krivičnim zakonom BiH, u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje ljudi, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, otmica, iznuda, lake tjelesne povrede propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

Privremeno su oduzeti i predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.U nastavku rada u predmetu ostvarena je saradnja sa policijom Švajcarske, Evropolom, Interpolom, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i Službom za poslove sa strancima BiH.

U ovom predmetu podršku istrazi pružio je projekat “EU for FAST”

SRNA

Povezani članci

Danas humanitarni bazar za Veru Grgić

Humanitarno udruženje građana “Oplemeni srce” danas na Trgu Republike Srbije organizuje humanitarni bazar za Veru Grgić. Bazar će trajati od 12.00 do 19.00 časova, najavljeno je iz ovog udruženja. Vera od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke. Nakon osam hemoterapija operisana je u Novom Sadu gdje je odrađena obostrana mastektomija i rekonstrukcija. U septembru 2021.  godine otkrivene su joj promjene na obje nadbubrežne žlijezde i […]

Matić: Teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici NSRS

Politikolog Filip Matić rekao je da je teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran izborni zakon Srpske. Matić je za RTRS rekao da se često dešava polarizacija na važnim pitanjima na nivou BiH u kojima je potreban zajednički nastup. On je istakao da […]