Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Na području Sarajeva oduzeto 135 kilograma duvana za nargilu

17 Septembar 2021
1 min.
Na području Sarajeva oduzeto 135 kilograma duvana za nargilu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su na području Sarajeva privremeno oduzeli 135 kilograma duvana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.


Operativne akcije na terenu sprovedene su s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U saopštenju se dodaje da su na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva izvršene provjere poslovanja kod tri poreska obveznika.

Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kilogarama akciznih proizvoda – duvan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama Uprave, a takođe vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o njenom porijeklu.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe biće pokrenut odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.

“Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni“, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Obilježena 32. godišnjica zločina u Sarajevu: Počast ubijenim pripadnicima JNA u Velikom parku

Proces traženja srpskih žrtava iz Odbrambeno-otadžbinskog rata treba vratiti na entitetski nivo zbog potpunog zastoja u traženju nestalih Srba, ponižavanja porodica i manipulacije, izjavila je danas u Sarajevu predsjednik Republičke organizacije porodica poginulih, zarobljenih boraca i nestalih Isidora Graorac. Graorčeva je podsjetila da je na spisku nestalih 1.642 lica i da za početak treba pokušati […]

Danas promjenljivo oblačno i sunčano, na zapadu slaba kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode, a na zapadu može biti slabe kiše. Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje u svim predjelima uz umjeren do jak vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će biti slab i promjenljiv, krajem dana umjeren, ponegdje i jak, istočni. […]