Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Na području Sarajeva oduzeto 135 kilograma duvana za nargilu

17 Septembar 2021
1 min.
Na području Sarajeva oduzeto 135 kilograma duvana za nargilu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH su na području Sarajeva privremeno oduzeli 135 kilograma duvana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.


Operativne akcije na terenu sprovedene su s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U saopštenju se dodaje da su na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva izvršene provjere poslovanja kod tri poreska obveznika.

Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kilogarama akciznih proizvoda – duvan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama Uprave, a takođe vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o njenom porijeklu.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe biće pokrenut odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.

“Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni“, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Radanović: Prijedlog spomenika na Kazanima je anticivilizacijski čin

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ Đorđe Radanović smatra da je prijedlog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić za spomenik Srbima ubijenim na Kazanima na Trebeviću, anticivilizacijski čin i čist pokušaj dodvoravanja međunarodnoj zajednici, jer se iz njega ne može zaključiti ni ko je ubijen ni čija je odgovornost. “Oni nastoje prikazati da […]

Prije podne oblačno, zatim vedro i sunčano

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne biće pretežno oblačno, zatim vedro i sunčano. Tokom dana u centralnom pojasu i u niziji oko rijeka zadržaće se niska oblačnost pa će tu biti hladnije u odnosu na sunčane predjele, kojih će biti više na sjeveru i sjeveroistoku, kao i na jugu gdje se očekuje […]