Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Ravnoj planini orvoren “Dino-park”

08 Jun 2024
2 min.
Na Ravnoj planini orvoren “Dino-park”

U Ski-centru “Ravna planina” danas je otvoren “Dino park” sa replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini visine od osam do 20 metara, koje su opremljene posebnim mehanizmima koji omogućavaju otvaranje, zatvaranja usta i pomijeranje vrata, sinhronizovano sa zvukovima koji dodatno oživljavaju atmosferu.


Vlasnik Ski-centra Veljko Golijanin rekao je novinarima da su otvaranjem ovog parka proširili svoju ponudu kako bi posjetiocima i turistima omogućili interesantniji boravak u ovom kompleksu.

“Park je projektovan sa ciljem da bude najsadržajniji zabavno-avanturistički park u regionu koji će obogatiti vrijeme provedeno u prirodi, posebno najmlađim koji će, zajedno sa svojim roditeljima, ovdje provesti nezaboravne trenutke i otići sa najljepšim uspomenama”, istakao je Golijanin.

Golijanin je rekao da “Ravna planina” ide koracima budućnosti kada je riječ o ljetnim sadržajima, što će je, kako je ocijenio, dovesti u sami centar svjetskih izletišta.

“‘Dino-park’ je prava avanturistička destinacija, sa čudesnim replikama dinosaurusa i raznovrsnim aktivnostima koje će zadovoljiti sve ukuse. Ovo nevjerovatno iskustvo počinje već pri samom ulasku u park sa detaljima vjernim stvarnim uzorcima”, naveo je Golijanin.

On je dodao da su djeca imala priliku da nauče više o dinosaurusima, njihovom životu, staništima i izumiranju kroz interaktivne eksponate, informativne ploče i edukativne programe koji su dostupni unutar parka.

Golijanin je istakao da posjetioci, osim u “Dino-parku”, mogu uživati i u ostalim sadržajima koje nudi “Ravna planina” od zip lajna, lopti na vodi, pedaline, via feratu.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman pozvao je građane da posjete ovaj park sa lijepim sadržajem koji doprinosi razvoju Pala.

On je rekao da je razgovarao sa Golijaninom o budućim planovima s ciljem razvoja ovog izletišta, naglasivši da će narednih mjeseci Ski-centar “Ravna planina” imati još sadržaja koji će zainteresovati ljude da dođu u prirodu.

“Naša regija je bogata turističkim potencijalima, a turizam je dobra razvojna grana. Zato pozivam investitore da dođu u opštinu Pale i druge opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo i da investiraju, jer je ovo lijepo mjesto za život”, rekao je Koroman.

Ulaz u “Dino park” se plaća 10 KM, a posjete su moguće od 9.00 do 20.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica” donirano oko 300kg riblje mlađi

Sportskom ribolovačkom društvu “Bioštica”, na inicijativu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinje Baševića, donirano je oko 300 kilograma riblje mlađi. Bašević je rekao da je projekat realizovan zahvaljujući ranijem dogovoru sa direktorom Hidroelektrane na Trebišnjici i njihovim mrestilištem za pastrmku. Riba je puštena u vodotokove Bioštice i Kaljine, čime se poboljšava riblji fond […]

Jugović: Opština čini dosta za pronatalitetnu politiku

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je danas da ova lokalna zajednica čini dosta na sprovođenju pronatalitetne politike, a kao dobar primjer toga naveo je što opština sa po 50 KM sufinansira boravak djece predškolskog uzrasta u vrtićima “Cvrčak” i “Bambi”. “Mnogo ulažemo u finansiranje javnog vrtića `Bubamara`, kako cijena boravka djece ne bi rasla. Zato […]