Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

01 Oktobar 2023
2 min.
Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić.


Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM.

On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu uz via feratu “Sokolov put” na Romaniji, koja će doprinijeti razvoju turizma.

Ćosić je naveo da je Gradska uprava putem Gradske razvojne agencije i sa Opštinskom upravom Trnovo podržala izgradnju ove, jedne od najdužih via ferata u Republici Srpskoj koju je implementiralo Planinarsko sportsko društvo /PSD/ “Treskavica” iz Trnova.

“Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da pomognemo i time pokažemo kako lokalna zajednica može sarađivati sa Gradskom upravom i kako model grada sa više opština dobro funkcioniše i jedan drugog dopunjuje”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je PSD “Treskavica” iz Trnova, koje ima oko 170 članova, najveće planinarsko društvo u Republici Srpskoj i da je Gradska uprava i prethodnih godina podržavala ovo planinarsko društvo, što će činiti i ubuduće.

Ćosić je rekao da će ih grad podržati u nastojanju da, zajedno sa opštinom Trnovo, izgrade adrenalinski park i još jedan planinarski dom sa dodatnim sadržajima.

“Sigurno da ćemo u tome učestvovati i time pokazati da oblast planinarenja kao zdravog vida života ima svoj prostor u gradu Istočno Sarajevo i da može doprinijeti razvoju turizma”, istakao je Ćosić.

SRNA

Povezani članci

Tuševljak: Hitno razriješiti Dedića funkcije i ispitati njegovu ratnu prošlost

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak smatra sramnim da se čovjek kao što je Vehid Dedić, sa sumnjivom ratnom prošlošću, nalazi na poziciji potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac, te zatražio da pod hitno bude razriješen te funkcije. Tuševljak je rekao da treba tražiti odgovornost i onih koji su glasali da se ljudi kao […]

Muzička radionica osoba sa Daunovim sindromom sa Zdravkom Čolićem

U hotelu Vučko na Јahorini održana je muzička radionica osobama sa Daunovim sindromom sa Zdravkom Čolićem. Ovo je jedna od bitnih aktivnosti za smanjivanje socijalne distance. Daun syndrom centar Banjaluka je uspio da po prvi put socijalno integriše osobe sa Daun sindromom u društvo. – Njih devet žive i rade na Јahorini, a sve uz […]