Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Nadal i Rolan Garos: Ljubav, navika i panika

04 Maj 2024
1 min.
Nadal i Rolan Garos: Ljubav, navika i panika

Aleks Koreča, nekada drugi teniser svijeta, uvjeren je da Rafael Nadal ima dobre izglede na Rolan Garosu.

On smatra da ako španski teniser veže na Mastersu u Rimu nekoliko dobrih mečeva, onda ima dobre šanse da zablista i na njegovom omiljenom turniru koji je osvajao rekordnih 14 puta.

Nadal je na Mastersu u Madridu izgubio od Jiržija Lehečke, a nedavno je rekao i da ako osjeća da nije na sto odsto, da neće igrati u Parizu.

Ipak, Koreča kaže da je kod igre Nadala došlo do blagog pomaka i da ne bi trebalo da gubi sve nade.

“Ako Nadal uspije da odigra dva ili tri meča u Rimu, biće veoma opasan u Parizu. Niko ne želi da igra protiv Nadala u pet setova. I žrijeb će svakako biti od velikog značaja. Ali prvo treba da vidimo kako će se ponašati u Rimu”, kaže Koreča, prenosi B92.

Stručni konsultant Eurosporta odao je priznanje sunarodniku na svemu što čini da se vrati na teren.

“Rim će biti od suštinskog značaja da vidi kako će se osjećati fizički. Rafa napreduje vrtoglavom brzinom. Spreman je da postigne velike stvari, što je impresivno s obzirom na sve kroz šta je prošao”, zaključio je Koreča.

Povezani članci

Međunarodni dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna

 Međunarodni dječiji fudbalski turnir, koji se prvu put organizuje u Istočnom Novom Sarajevu, okupiće 1. i 2. juna 1.000 mladih fudbalera od sedam do 11 godina iz više od 100 klubova iz sedam zemalja. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da će opština, kao jedan od organizatora turnira, obezbijediti dobre uslove da […]

Sjajni Nedović pokrenuo Zvezdu do druge pobjede nad Partizanom

U drugoj utakmici finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana kao bolji izašli su crveno-bijeli – 80:73i sada su poveli sa 2:0 u seriji. Najzaslužniji za ovakav rezultat bio je Nemanja Nedović koji je u prvom poluvremenu utakmice ubacio čak 21 poen. Bila je to tijesna utakmica, neizvijesna, ali je Zvezda na vrijeme […]