Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Nadležni otkrili istinu o izgorjelom autobusu, agenciji oduzeta dozvola za rad

25 Novembar 2021
2 min.
Nadležni otkrili istinu o izgorjelom autobusu, agenciji oduzeta dozvola za rad

Autobus u vlasništvu “Besa Trans BTB” koji je izgorio u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću oduzeta dozvola za rad, saopšteno je u srijedu iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća “Besa Trans BTB” koji je izgorio u Bugarskoj na auto-putu Struma, u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povrijeđeno, nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije “Besa trans BTB”, ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

– U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firma “Besa Trans BTB” se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti – navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sjednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću “Besa trans”, prenio je Tanjug.

Tanjug

Povezani članci

Mokra Gora proglašena najboljim turističkim selom na svijetu

Generalna skupština Svjetske turističke organizacije UN u Madridu proglasila je danas Mokru Goru za najbolje turističko selo svijeta. Mokra Gora je izabrana među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja svijeta, što je jasna demonstracija njenih izuzetnih vrijednosti, saopštila je Turistička organizacija Srbije. U saopštenju je navedeno da će ovo svjetski značajno priznanje doprinijeti da […]

Kurc potvrdio da se povlači iz politike

 Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da prestaje da se bavi politikom.On se obratio novinarima u Beču nakon što je list “Kronen cajtung” ranije objavio vijest da se Kurc povlači iz politike. Kurc je rekao da želi da posveti vrijeme svojoj porodici, prenio je “Sputnjik”. “Danas se otvara novo poglavlje u mom životu”, izjavio […]