Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Najbolje fotografije Vladana Jeftovića

27 Septembar 2022
2 min.
Najbolje fotografije Vladana Jeftovića

 Vladan Jeftović, koji se fotografijom bavi već 20 godina, pobjednik je foto-konkursa “Dah ljeta u Istočnom Sarajevu”, koji je raspisala Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo.


Pobjednik je kao motiv fotografije izabrao Trebević, jer je, kako kaže, posebno vezan za taj kraj, mada je, osim ove, prijavio fotografije Vrela Miljcke i Treskavice, saopšteno je Gradske uprave.

Prema riječima Jeftovića, ovaj konkurs je izuzetno značajan, za razliku od nekih sličnih, jer je pristigle fotografije ocjenjivao stručni žiri, a pobjednike nisu određivale društvene mreže, niti najveći broj pratilaca i “lajkova”.

Izložba pristiglih fotografija otvorena je danas u holu Gradske uprave Istočno Sarajevo, a posjetioci će moći da je pogledaju do petka, 30. septembra.

Direktor Turističke organiacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je na foto-konkurs pristigla 51 fotografija, te da je izloženo 17 koje su, prema mišljenju stručnog žirija, ispunjavale uslove i kriterijume javnog konkursa.

“Osnovni kriterijum bio je da je fotografija napravljena foto-aparatom”, rekao je Ikonić i istakao da je cilj bio da se Istočno Sarajevo prikaže na ljepši način kroz objektiv foto-aparata, a dio fotografija biće prikazan i u gradskoj turističkoj brošuri.

Ikonić je zahvalio svima koji su učestvovali, izrazivši nadu da će ovo postati lijepa tradicija.

Član stručnog žirija Predrag Krstović objasnio je da je od prispjelih fotografija bilo važno izabrati one koje su u skladu sa temom, te one koje zadovoljavaju parametre kao što su kompozicija, svjetlo i kadar.

Bilo je važno, kaže, da su fotografije u vezi sa “LJetom u Istočnom Sarajevu”, te da se to može prepoznati.

Tri prvoplasirana učesnika nagrađena su novčanim nagradama u vrijednosti 800 KM, i to 500 KM za prvo mjesto, 200 KM za drugo mjesto, te 100 KM za treće mjesto.

Ostale učesnike čije su fotografije izložene Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo nagradila je robnim nagradama i poklon paketima hotela “Vučko”, “Rajska dolina” i “Lavina”.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni koncert djece iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže

 U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć djeci sa Kosova i Metohije, na kojem su nastupili osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže. Humanitarni koncert “Mi smo djeca neba” organizovali su banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Sekretar […]

Sahranjen Rajko Petrov Nogo

U porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu sahranjen je veliki pejsnik i književnik Rajko Petrov Nogo. Na vječni počinak ispratila ga je supruga Ljiljana, sinovi, brojni poštovaoci i prijatelji, među kojima su bili profesori univerziteta, akademici, predstavnici političkih partija koje baštine srpsku ideju. Na Novom groblju ispred Crkve Svetog Nikole, u kojoj je služeno […]