Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Najmlađi doktor nauka u oblasti energetike u Srpskoj

07 Februar 2023
2 min.
Najmlađi doktor nauka u oblasti energetike u Srpskoj

 Tridesetogodišnji Dejan Ivić, tim lider za energetska rješenja u kompaniji “Prointer”, stekao je diplomu na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, čime je postao najmlađi doktor nauka u oblasti energetike u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove kompanije.


Ivić se u svom radu bavio integracijom savremenih uređaja koji omogućavaju da se u postojećim mrežama i dalekovodima mogu priključiti obnovljivi izvori energije, poput solarne, energije vjetroparkova, malih i gasnih generatora.

Ivić je rekao da je nakon ovih istraživanja ideja da se krene sa praktičnom realizacijom.

“U proteklih godinu i po dana radio sam na instalaciji `inteligentnih` rastavljača na jednom od dalekovoda i podizanju sistema za daljinsko upravljanje, vršeći testiranje na terenu”, pojasnio je Ivić.

Iz “Prointera” su naveli da je Ivić krupnim koracima prvo stekao diplomu mastera, a potom i doktorat, te na najbolji mogući način spojio teoriju i praksu.

On kaže da iza njegovog uspjeha stoji cijeli kolektiv kompanije koji ga je podržavao na svakom koraku.

Ivić vjeruje u domaće potencijale i ljudske resurse koji se, kako kaže, moraju očuvati zajedničkim snagama.

SRNA

Povezani članci

Loša vijest za korisnike kredita: Euribor dostigao “crnu granicu”, očekuje sa rast visine rate

Euribor, kamata za koju su vezani svi krediti u evrima, dostigla je “crnu granicu” od 3 odsto. Upravo se od te stope i granice najviše strahuje, jer se pokazala kao najkritičnija za vrijeme svjetske ekonomske krize 2008. godine. Stručnjaci su podijeljenog mišljenja jedni smatraju da će euribor ostati na nivou od 3 odsto, a drugi […]

Punoljetstva slave ko da svadbu prave

Sale svečanih salona u Srpskoj osim svadbi i krštenja sve češće pune i proslave 18. rođendana, koje su prema riječima sociologa, postale stvar prestiža pa roditelji izdvajaju i po više hiljada maraka da pred mnogobrojnim zvanicama obilježe punoljetstvo. Trenutak kada se zakorači u svijet odraslih oduvijek je bio značajan, ali trend da se ta životna […]