Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Najstariji čovjek na svijetu preminuo u 115. godini života

03 April 2024
1 min.
Najstariji čovjek na svijetu preminuo u 115. godini života

Zvanično najstariji čovjek na planeti Huan Visente Perez Mora iz Venecuele preminuo je u 115. godini, saopštio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

“Huan Visente Perez Mora, koji je zabilježen u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji živi čovjek na planeti, preminuo je u 115. godini. Šaljem zagrljaje njegovoj porodici i upućujem saučešće mještanima El Kobre /grada u kojem je Mora rođen/”, napisao je Maduro na “Iksu”.

List “Nasional” piše da je Mora preminuo usljed respiratornih komplikacija i da je zvanično bio star 114 godina i 339 dana.

Mora je 4. februara 2022. godine registrovan kao najstariji čovjek na svijetu, podsjeća Tas.

On je rođen 27. maja 1909. godine, kao deveto od ukupno desetoro djece u porodici i bio je otac 11 djece. Mora je posljednje godine života proveo na farmi u San Hoze de Bolivaru.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajdenovo obraćanje jedva razumljivo i jako loše

Republikanski predsjednički kandidat, bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsjednika DŽoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo “jedva razumljivo” i “jako loše”. – Govor pokvarenog DŽoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš – ocijenio je Tramp na […]

Bajden se obratio naciji: Prepuštam štafetu mlađim generacijama (VIDEO)

Predsjednik SAD DŽo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris i istakao da ”prepušta štafetu” mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane. U govoru koji je označio kako je rekao početak završnog poglavlja pola vijeka u javnoj […]