Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Najstariji čovjek na svijetu preminuo u 115. godini života

03 April 2024
1 min.
Najstariji čovjek na svijetu preminuo u 115. godini života

Zvanično najstariji čovjek na planeti Huan Visente Perez Mora iz Venecuele preminuo je u 115. godini, saopštio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

“Huan Visente Perez Mora, koji je zabilježen u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji živi čovjek na planeti, preminuo je u 115. godini. Šaljem zagrljaje njegovoj porodici i upućujem saučešće mještanima El Kobre /grada u kojem je Mora rođen/”, napisao je Maduro na “Iksu”.

List “Nasional” piše da je Mora preminuo usljed respiratornih komplikacija i da je zvanično bio star 114 godina i 339 dana.

Mora je 4. februara 2022. godine registrovan kao najstariji čovjek na svijetu, podsjeća Tas.

On je rođen 27. maja 1909. godine, kao deveto od ukupno desetoro djece u porodici i bio je otac 11 djece. Mora je posljednje godine života proveo na farmi u San Hoze de Bolivaru.

SRNA

Povezani članci

Putin: Cijene roba globalno će početi da rastu od sutra

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu. “Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cijene roba globalno početi da rastu od sutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. […]

Netanjahu obećao pobjedu – oboreno blizu 300 iranskih dronova i projektila

– Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobjedu nakon što je vojska saopštila da je oborila većinu od blizu 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji bliskoistočnog sukoba. “Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobijediti”, objavio je Netanjahu na mreži “Iks”. U odvojenom saopštenju iz njegovog […]