Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

23 Maj 2023
1 min.
Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

Moskva je osudila najnoviji napad Kijeva na ruski region Belgorod, optuživši njihove snage za terorističke napade na civile, prenosi “Raša tudej”.


U saopštenju objavljenom danas rusko Ministarstvo odbrane navodi da je ukrajinska nacionalistička jedinica prešla granicu nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog kontrolnog punkta i civila u oblasti Grajvoronski u regionu Belgoroda.

“Kijevski režim pretrpio je poraz u Artjomovsku i onda se prebacio na izvođenje terorističkih napada na civile”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je ta jedinica potpuno uništena u toku kontraterorističke operacije. “Ukrajinski nacionalisti poraženi su u vazdušnim udarima, artiljerijskoj vatri i akcijama graničara iz Zapadne vojne oblasti”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor navodi da su ostaci grupe nacionalista bili prisiljeni da se povuku na teritoriju Ukrajine gdje su na kraju u potpunosti eliminisani.

“Više od 70 ukrajinskih terorista, četiri oklopna vozila i pet kamiona uništeno je u ovim akcijama”, navodi se u saopštenju.

Komentari su uslijedili dan nakon što je ukrajinska diverzantska grupa upala u područje Grajvorona a u napadima koji su uslijedili ranjeno je osam lica.

SRNA

Povezani članci

U Orenburškoj oblasti Rusije poplavljeno više od 2.500 domaćinstava

U ruskoj Orenburškoj oblasti poplavljeno je 2.556 domaćinstava i evakuisano 4.208 ljudi nakon pucanja brane na rijeci Ural, saopštila je lokalna administracija. U saopštenju se navodi da se u centrima za privremeni boravak nalazi 427 ljudi. Ranije je u gradskoj administraciji Orska “Sputnjiku” rečeno da je pukla brana koja je štitila grad od rijeke Ural. […]

Legalizovan kanabis u Njemačkoj: Šta to znači za pravila u saobraćaju?

Njemačka je legalizovala kanabis, i mada su mišljenja javnosti o ovome podijeljena, postavlja se pitanje šta je sa pravilima u saobraćaju. Glavno je pitanje kolika će količina THC-a  biti dopuštena u krvi – a regulatorno tijelo se oglasilo i ovim povodom, i predložilo granične vrednosti za saobraćaj. Predlaže se – na temelju aktivnog sastojka THC-a […]