Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

23 Maj 2023
1 min.
Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

Moskva je osudila najnoviji napad Kijeva na ruski region Belgorod, optuživši njihove snage za terorističke napade na civile, prenosi “Raša tudej”.


U saopštenju objavljenom danas rusko Ministarstvo odbrane navodi da je ukrajinska nacionalistička jedinica prešla granicu nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog kontrolnog punkta i civila u oblasti Grajvoronski u regionu Belgoroda.

“Kijevski režim pretrpio je poraz u Artjomovsku i onda se prebacio na izvođenje terorističkih napada na civile”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je ta jedinica potpuno uništena u toku kontraterorističke operacije. “Ukrajinski nacionalisti poraženi su u vazdušnim udarima, artiljerijskoj vatri i akcijama graničara iz Zapadne vojne oblasti”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor navodi da su ostaci grupe nacionalista bili prisiljeni da se povuku na teritoriju Ukrajine gdje su na kraju u potpunosti eliminisani.

“Više od 70 ukrajinskih terorista, četiri oklopna vozila i pet kamiona uništeno je u ovim akcijama”, navodi se u saopštenju.

Komentari su uslijedili dan nakon što je ukrajinska diverzantska grupa upala u područje Grajvorona a u napadima koji su uslijedili ranjeno je osam lica.

SRNA

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]