Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

23 Maj 2023
1 min.
Nakon poraza u Artjomovsku, Kijev prešao na terorističke napade

Moskva je osudila najnoviji napad Kijeva na ruski region Belgorod, optuživši njihove snage za terorističke napade na civile, prenosi “Raša tudej”.


U saopštenju objavljenom danas rusko Ministarstvo odbrane navodi da je ukrajinska nacionalistička jedinica prešla granicu nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog kontrolnog punkta i civila u oblasti Grajvoronski u regionu Belgoroda.

“Kijevski režim pretrpio je poraz u Artjomovsku i onda se prebacio na izvođenje terorističkih napada na civile”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je ta jedinica potpuno uništena u toku kontraterorističke operacije. “Ukrajinski nacionalisti poraženi su u vazdušnim udarima, artiljerijskoj vatri i akcijama graničara iz Zapadne vojne oblasti”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor navodi da su ostaci grupe nacionalista bili prisiljeni da se povuku na teritoriju Ukrajine gdje su na kraju u potpunosti eliminisani.

“Više od 70 ukrajinskih terorista, četiri oklopna vozila i pet kamiona uništeno je u ovim akcijama”, navodi se u saopštenju.

Komentari su uslijedili dan nakon što je ukrajinska diverzantska grupa upala u područje Grajvorona a u napadima koji su uslijedili ranjeno je osam lica.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajdenovo obraćanje jedva razumljivo i jako loše

Republikanski predsjednički kandidat, bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsjednika DŽoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo “jedva razumljivo” i “jako loše”. – Govor pokvarenog DŽoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš – ocijenio je Tramp na […]

Bajden se obratio naciji: Prepuštam štafetu mlađim generacijama (VIDEO)

Predsjednik SAD DŽo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris i istakao da ”prepušta štafetu” mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane. U govoru koji je označio kako je rekao početak završnog poglavlja pola vijeka u javnoj […]