Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Narodni miting “Srpska te zove” 18. aprila u Banjaluci; Simbol otpora onima koji žele da pokore slobodarski duh našeg naroda

14 April 2024
2 min.
Narodni miting “Srpska te zove” 18. aprila u Banjaluci; Simbol otpora onima koji žele da pokore slobodarski duh našeg naroda

Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj istoriji.

Sve ono za šta su se u Odbrambeno – otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu.

I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodno zemljište.

Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svjedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu.

Nije im dovoljno to što nam osporavaju pravo da demokratski biramo naše predstavnike, koje sankcionišu i kojima sude na osnovu nelegalnih odluka lažnih visokih predstavnika.

Nije im dovoljno to što jurišaju na naše institucije koje su jedini garant naše slobode i opstanka na vijekovnim ognjištima.

Sada su odlučili da potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovaca, Garavica i Starog Broda na Drini u Ujedinjenim nacijama proglase genocidnim narodom.

Da oni koji su sprovodili genocid nad našim i drugim narodima širom Evrope i svijeta, ostatku nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine zalijepe etiketu koja pripada njima, a ne Srbima.

Time su pokazali da ne žele da oduzmu samo našu imovinu, nadležnosti, praznike i institucije, već i da ponize i kazne cijeli jedan mali, ali ponosni i slobodarski narod.

Zato vas pozivamo da se u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, na velikom narodnom mitingu u Banjaluci masovno okupimo i zajedno izrazimo nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici.

Da jasno i glasno poručimo da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda.

Srpska te zove, 18. april, 18.00 časova, Trg Krajine u Banjaluci

Povezani članci

Dodik: Rezolucija sahranila BiH, ona više ne postoji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom, i jedino što su uspjeli to je da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer je ovo […]

Na spomen-pločama u Potočarima više desetina ljudi koji su i dalje živi

Više desetina lica, čija su imena uklesana na spomen-pločama u Memorijalnom centru Potočari, evidentirana su u novoj bazi CIPS-a. Na spisku lica sa fotografijama nalaze se Selman Alić, sin Mehana, rođen 1965. godine, sa mjestom prebivališta Sulice, opština Srebrenica; Mevludin Arifović, sin Zulfera, rođen 1965. godine, sa prijavljenim prebivalištem u Hadžićima; Mevludin Begić, sin Muje, […]