Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Narodni skup “Branimo Srpsku” u ponedeljak u Istočnom Novom Sarajevu

16 Novembar 2023
2 min.
Narodni skup “Branimo Srpsku” u ponedeljak u Istočnom Novom Sarajevu

Narodni skup “Branimo Srpsku” s ciljem da se pruži podrška institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti biće održan u ponedeljak u Istočnom Novom Sarajevu.

Stanovnici Istočnog Sarajeva, njegovih opština i Sarajevsko-romanijska regije u cjelini imali su istorijsku ulogu u stvaranju Republike Srpske, njenoj i odbrani srpskog naroda i njegovih vjekovnih ognjišta tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, položivši ogromne žrtve na oltar srpstva i naše slobode.

Svojom sabornošću, patriotizmom, nepokolebljivom voljom i ljubavlju oduprli su se i svim nastojanjima da ih razni centri moći pretvore u obespravljenu manjinu na sopstvenoj zemlji i odvažno, noseći krst dostojanstva, časti i ponosa, sa ledine izgradili sasvim novi grad koji je danas ukras i jedan od najvažnijih centara Republike Srpske.

Kako tada, tako i danas, u miru, ljudi ovog kraja stoje na istom braniku, svjesni da za Srbe nema slobode bez njihove države i došao je trenutak da to jasno i glasno poručimo sa svenarodnog okupljanja pod sloganom “Branimo Srpsku”, na kojem ćemo iznova pokazati da je Republika Srpska za nas svetinja i da su nadležnosti njenih institucija i njena imovina temelj opstanka srpskog naroda na svojim ognjištima i kućni prag svih nas koji ćemo braniti i odbraniti slogom, mudrošću i svim demokratskim sredstvima zasnovanim na pravima koja nam pripadaju po ustavnim rješenjima i Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Republika Srpska je, poput Kosova i Metohije, naša najskuplja riječ i niti ćemo je zaboraviti, niti ćemo je se odreći, niti će nam je iz života otrgnuti raznorazni stranci, njihovi poslušnici i sarajevski unitaristi, koji moraju znati da ćemo se i kao narod i kao Republika pitati za sve u državnoj zajednici BiH, u ustavnom kapacitetu koji nam pripada i koji ne mogu i neće okrnjiti.

Poštovani sugrađani, pozivamo vas da masovno i zajedno, saborno, kakvi smo bili u ratu, egzodusu sarajevskih Srba, ali i odlučnoj namjeri da izgradimo svoj grad u Republici Srpskoj, dođemo 20. novembra, u 19 časova, u veliku sportsku dvoranu na Trgu Republike Srpske u Istočnom Novom Sarajevu, ispunimo je do posljednjeg mjesta i dignemo svoj glas u zaštitu naše Republike i institucija, glas za našu slobodu i dostojanstvo srpskog naroda.

BRANIMO SRPSKU!

Povezani članci

Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka

Stanovnici Srpske koji se ovog proljeća upuste u renoviranje kuće ili stana samo za usluge krečenja moraće izdvojiti i 20 odsto više novca nego lani, a rast troškova natjerao je i druge majstore da promijene cjenovnike. Krečenje je jedan od osnovnih proljetnih radova u kući, a za osvježenje prostorije od 50 kvadrata u najvećem gradu […]

Nevjerovatno: U ovom gradu u BiH ima čak 150 milionera

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije preduzetnika u BiH Samir Vildić, iznio je jedan nevjerovatan podatak. Kako je rekao, u Živinicama živi više od 150 milionera, dok je Kakanj grad sa više od 40 milionera. Prema njegovim riječima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan […]