Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Neodređena respiratorna bolest – Pjongjang zatvoren na pet dana?

25 Januar 2023
1 min.
Neodređena respiratorna bolest – Pjongjang zatvoren na pet dana?

Glavni grad Severne Koreje Pjongjang zatvoren je na pet dana zbog neodređene respiratorne bolesti, prenose danas južnokorejski mediji pozivajući se na obaveštenje severnokorejske vlade.

U obaveštenju severnokorejske vlade ne pominje se kovid 19, ali se navodi da su stanovnici Pjongjanga morali da ostanu u domovima do kraja nedelje i da se podvrgavaju kontroli temperature više puta dnevno, navodi južnokorejski En-Ka njuz, a prenosi Rojters.

Prema istom izvoru, stanovništvo pravi zalihe jer se očekuje uvođenje strožih mera.

Zasad se ne zna da li će i u drugim delovima Severne Koreje biti ili su već uvedena slična ograničenja kretanja stanovništva.

Severna Koreja je prošle godine prijavila prvu epidemiju kovida 19, ali je do avgusta proglasila pobedu nad virusom. Ipak, nikada nije potvrdila koliko je ljudi zaraženo koronavirusom.

Državna novinska agencija KCNA saopštila je u utorak da je grad Kesong koji se nalazi u blizini granice sa Južnom Korejom, pojačao javnu kampanju komunikacije “kako bi svi zaposleni dobrovoljno poštovali antiepidemijske propise u radu i životu”.

Sputnjik

Povezani članci

Svijet može da odahne: Pronađena radioaktivna kapsula (VIDEO)

Australijske vlasti pronašle su danas radioaktivnu kapsulu čiji je nestanak u Zapadnoj Australiji izazvao masovnu potragu, naveo je državni ministar za vanredne situacije, prenosi Reuters. Za sada nije poznato gdje je tačno pronađena mini-kapsula koja se izgubila tokom transporta na razdaljini od 1.400 kilometara. Vojska je provjeravala kapsulu i ona će u četvrtak biti odnesena […]

Njujork tajms: Ruska spoljna trgovina na nivou prije rata, sankcije neefikasne

Ruska spoljna trgovina vratila se na nivo na kome je bila prije otpočinjanja rata u Ukrajini, a sankcije koje je Zapad uveo Moskvi nisu postigle željeni efekat ocjenjuje Njujork Tajms. Prema navodima američkog dnevnog lista, kompanije mnogih zapadnih zemalja nisu u potpunosti prekinule trgovinske veze sa Rusijom. Kako ističu, nedavno istraživanje švajcarskog Univerziteta Sent Galen […]