Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Nevena Ćirković završila medicinu prije roka i odmah našla posao

29 Mart 2023
3 min.
Nevena Ćirković završila medicinu prije roka i odmah našla posao

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je bila izuzetno dobar student, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos


Mlada doktorka Nevena Ćirković počela je da radi u Domu zdravlja u Srebrenici nakon što je /prije roka/ završila Medicinski fakultet i za kratko vrijeme postala je omiljena među pacijentima.

Ova Bratunčanka, rođena 1998. godine, imala je želju da se bavi medicinskim poslom i, uz podršku prijatelja, odlučila je da upiše i studira medicinu, koju je veoma uspješno završila na fakultetu u Foči.

Ona kaže da je na drugoj godini studija shvatila da je to poziv kojim zaista želi da se bavi i da joj je to bila motivacija, koja je pozitivno djelovala na rezultate koje je ostvarila.

PROSJEK OCJENA 9,4

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je Nevena bila izuzetno dobar student, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos.

“U oktobru prošle godine trebala sam postati apsolvent, ali sam završila fakultet krajem avgusta”, pojašnjava za Srnu mlada doktorka i naglašava da bi možda i malo ranije diplomirala, ali je željela da se druži se sa kolegama iz generacije koji su joj, kako ističe, bili velika podrška, kao i porodica.

Nakon samo mjesec dana odmora po završetku fakulteta, već u oktobru prošle godine, umjesto pripravničkog, Nevena je dobila stalno zaposlenje kao ljekar opšte prakse u Domu zdravlja u Srebrenici.

Ubrzo je postala omiljena među pacijentima zbog neposrednosti, posvećenosti poslu, ljubaznosti prema pacijentima, razumijevanju i spremnosti da im pruži pomoć, ali i da ih sasluša i čuje probleme koji ih muče, a koji često nisu vezani za bolest.

Sa zadovoljstvom priča da je kao najmlađi ljekar u kolektivu veoma dobro prihvaćena i da je naišla na podršku kolega i svih zaposlenih u ovoj ustanovi.

ŽELJA ZA ZAPOSLENJEM BRZO SE OSTVARILA

“Pri završetku fakulteta razmišljate i težite da počnete praktični rad i da primjenjujete stečeno znanje, da se usavršavate kao profesionalac i stručnjak. Ta želja mi se brzo ostvarila i dobila sam zaposlenje bez čekanja na birou.

Radim posao za koji sam se školovala i koji volim i dnevno pregledam 30 do 50 pacijenata, koji su me lijepo prihvatili. Razgovaramo, nekada se našalimo, jer su stekli povjerenje, i odu zadovoljni, ponekad bez potrebe za lijekovima”, priča ova mlada, vedra i uvijek raspoložena doktorka.

Želja joj je da napreduje i usavršava se, te da što bolje uđe u sve “tajne” ljekarskog posla prije odlaska na specijalizaciju, a još se nije opredijelila koja je to medicinska oblast koju će specijalizovati.

Direktor srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović rekao je da je Ćirkovićeva uspostavila odličan odnos i komunikaciju sa kolegama, zaposlenima i pacijentima i da mu je zadovoljstvo što su u radni odnos mogli da prime ovu mladu, stručnu i vrijednu osobu vedrog duha, koja je predana poslu i zrači optimizmom i pozitivnom energijom koju prenosi i na pacijente.

SRNA

Povezani članci

Ročište Dodiku i Lukiću 17. aprila

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan 17. aprila, rekao je Srni branilac predsjednika Goran Bubić. Bubić je istakao da prethodno određeni termin 5. aprila nije odgovarao zbog ranije planiranih obaveza predsjednika. “Odbrana je tražila odlaganje prvobitnog termina od 3. aprila, […]

PU Foča: U toku potraga za nestalim licemPU Foča:

Policijski službenici Policijske uprave Foča intenzivno tragaju za licem Tanasković Dragom (rođen 1994. godine) iz Čajniča čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Čajniče 28. marta 2024. godine u 8.00 časova, saopšteno je iz ove uprave. – Nestalo lice je poslednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji “Јužni most […]