Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

NIKAD VAM NISAM OVO REKAO O FEDERERU! Novak progovorio o momentu koji je promijenio sve: Osjećao sam to! (VIDEO)

15 Septembar 2023
2 min.
NIKAD VAM NISAM OVO REKAO O FEDERERU! Novak progovorio o momentu koji je promijenio sve: Osjećao sam to! (VIDEO)

Novak Đoković je prije više od deset godina tačno znao šta će uraditi njegov veliki rival…

Novak Đoković je poslije duže od decenije prvi put progovorio o meču koji se i dalje pamti! Te 2011. godine lansirao se Đoković u tenisku orbitu, prvi put postao prvi na ATP listi i krenuo u serijama da osvaja grend slemove. Na posljednjem grend slemu sezone napravio je pravo čudo!

Savladao je Konora Nilanda, Karlosa Berloka, Nikolaja Davidenka, Aleksa Dolgopolova i Janka Tipsarevića, a onda je na red došao Rodžer Federer. Uzeo je prva dva seta u polufinalu, imao dvije meč lopte, ali je na kraju bilo 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5. Na servis rivala, morao je da brani dvije meč lopte, a Novak je tačno znao kako!

“Očekivao sam da će da servira široko. Ne znam zašto, vjerovatno ću ovo prvi put reći, ali osjećao sam da je to njegov izbor servisa protiv mene kada igramo u bitnim momentima. Rekao sam sebi: ‘Ako servira ovdje udariću je, biću u dobroj poziciji… Što sam i uradio.’ Jedan ili dva udarca mogu da promijene cijeli meč!”, ispričao je sada Džonu Mekinrou Novak.

Mondo

Povezani članci

Džudo savez Srpske dobio novo rukovodstvo

Novi predsjednik Džudo saveza Republike Srpske biće Živko Milijaš dok će funkciju generalnog sekretara obavljati Dejan Ćup. Epilog je to višemjesečne borbe džudo klubova u Savezu, a rješenje o imenovanju novih funkcionera donio je Osnovni sud u Banjaluci. Prema tom rješenju iz sudskog registra obrisana su dosadašnja lica za zastupanje i predstavljanje, a to su […]

Za sokolačke bacače koplja dvije medalje

Članovi sportske ekipe opštine Sokolac osvojili su dvije medalje na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Užicu, rekla je Srni Vera Mijatović jedan od vođa sokolačke ekipe. Zlatnu medalju u bacanju koplja osvojio je Aleksandar Lučić, a srebrnu Ratko Đurović. Od ovih atletičara su se, kako kaže, i očekivale medalje, jer su kao članovi […]