Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

26 Septembar 2022
2 min.
Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

Njemačka očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji, rekla je danas nova njemačka ambasadorka Anke Konrad prilikom predaje akreditiva predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Konradova je rekla da je Srbija važan partner Njemačke, koja snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti.

Vučić je istakao da je Njemačka vodeći privredni partner Srbije zbog čega je ključni interes Srbije povećanje njemačkih investicija, a da su regionalna saradnja i očuvanje stabilnosti u regionu spoljnopolitički prioriteti Srbije, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Vučić je danas primio akreditivna pisma i novoimenovanih ambasadora Austrije Kristijana Ebnera, Belgije Kati Bugenhout, te Kuvajta Faiza Medžbel el Muteirija.

U razgovoru sa austrijskim ambasadorom Ebnerom, Vučić je izrazio nadu da će biti nastavljena konstruktivna i uspješna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije, a Ebner je istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se Beograd dosljedno zalaže.

Tokom primanja akreditiva od kuvajtskog ambasadora El Muteirija, Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za nastavak unapređenja saradnje i intenziviranje političkog dijaloga, kroz razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou, što bi dodatno doprinijelo razvoju ekonomskih odnosa.

Vučić je prilikom prijema akreditiva belgijske ambasadorke Bugenhout izrazio uvjerenje da će Srbija i Belgija nastaviti saradnju radi daljeg unapređenja odnosa dvije zemlje, te pozvao privrednike te zemlje da investiraju u sektor organske proizvodnje u Srbiji.

SRNA

Povezani članci

“U najboljem mogućem svjetlu predstavlja Srbiju”; Dejan Ljevnaić pohvalno o radu Tamare Vučić na izgradnji mostova među narodima

Specijalna nagrada za izgradnju mostova među narodima uručena je, na svečanosti “Diplomacy & Commerce awards”, supruzi predsjednika Srbije Tamari Vučić. U obrazloženju se ističe da je Tamara Vučić proteklih godina na velikom broju međunarodnih događaja kojima je prisustvovala u zemlji i inostranstvu aktivno radila na izgradnji mostova među narodima i širenju duha tolerancije i saradnje. “Po mom […]

Pahor umjesto Lajčaka specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine

Bivši slovenački predsjednik Borut Pahor mogao bi da zamijeni specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, piše slovenački list Delo. Ljubljanski list navodi da se Pahor, uz pomoć Ministarstva evropskih i spoljnih poslova, na čelu sa bivšom partijskom koleginicom Tanjom Fajon, priprema da stupi na mjesto specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda […]