Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

26 Septembar 2022
2 min.
Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

Njemačka očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji, rekla je danas nova njemačka ambasadorka Anke Konrad prilikom predaje akreditiva predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Konradova je rekla da je Srbija važan partner Njemačke, koja snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti.

Vučić je istakao da je Njemačka vodeći privredni partner Srbije zbog čega je ključni interes Srbije povećanje njemačkih investicija, a da su regionalna saradnja i očuvanje stabilnosti u regionu spoljnopolitički prioriteti Srbije, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Vučić je danas primio akreditivna pisma i novoimenovanih ambasadora Austrije Kristijana Ebnera, Belgije Kati Bugenhout, te Kuvajta Faiza Medžbel el Muteirija.

U razgovoru sa austrijskim ambasadorom Ebnerom, Vučić je izrazio nadu da će biti nastavljena konstruktivna i uspješna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije, a Ebner je istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se Beograd dosljedno zalaže.

Tokom primanja akreditiva od kuvajtskog ambasadora El Muteirija, Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za nastavak unapređenja saradnje i intenziviranje političkog dijaloga, kroz razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou, što bi dodatno doprinijelo razvoju ekonomskih odnosa.

Vučić je prilikom prijema akreditiva belgijske ambasadorke Bugenhout izrazio uvjerenje da će Srbija i Belgija nastaviti saradnju radi daljeg unapređenja odnosa dvije zemlje, te pozvao privrednike te zemlje da investiraju u sektor organske proizvodnje u Srbiji.

SRNA

Povezani članci

Podvig srpskih ljekara: Uklonili tumor težak 25 kilograma i djevojci spasili život

Tim ljekara Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Srbije u Višegradskoj operisao je dvadesetdvogodišnju djevojku, koja je iz unutrašnjosti prebačena u kritičnom stanju. Tumor koji je rastao u predjelu jajnika, pritiskao je i druge organe i pravio tešku upalu u trbušnoj duplji. Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj je referentna ustanova ne samo za […]

Navijači Hajduka napali policiju, tri policajca povrijeđena

U sukobu navijača Fudbalskog kluba Hajduk i policije u Zagrebu sinoć su povrijeđena tri policijska službenika i privedene dvije osobe, saopštila je zagrebačka Policijska uprava. Tokom sukoba, koji se dogodio nakon utakmice fudbalskih klubova Lokomotiva i Hajduk, oštećena su dva policijska vozila i jedan privatni automobil. Iz policije navode da su, nakon završetka fudbalske utakmice […]