Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

26 Septembar 2022
2 min.
Njemačka očekuje da Beograd uvede sankcije Rusiji

Njemačka očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji, rekla je danas nova njemačka ambasadorka Anke Konrad prilikom predaje akreditiva predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Konradova je rekla da je Srbija važan partner Njemačke, koja snažno podržava evropski put Srbije i politiku regionalne stabilnosti.

Vučić je istakao da je Njemačka vodeći privredni partner Srbije zbog čega je ključni interes Srbije povećanje njemačkih investicija, a da su regionalna saradnja i očuvanje stabilnosti u regionu spoljnopolitički prioriteti Srbije, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

Vučić je danas primio akreditivna pisma i novoimenovanih ambasadora Austrije Kristijana Ebnera, Belgije Kati Bugenhout, te Kuvajta Faiza Medžbel el Muteirija.

U razgovoru sa austrijskim ambasadorom Ebnerom, Vučić je izrazio nadu da će biti nastavljena konstruktivna i uspješna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije, a Ebner je istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se Beograd dosljedno zalaže.

Tokom primanja akreditiva od kuvajtskog ambasadora El Muteirija, Vučić je istakao zainteresovanost Srbije za nastavak unapređenja saradnje i intenziviranje političkog dijaloga, kroz razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou, što bi dodatno doprinijelo razvoju ekonomskih odnosa.

Vučić je prilikom prijema akreditiva belgijske ambasadorke Bugenhout izrazio uvjerenje da će Srbija i Belgija nastaviti saradnju radi daljeg unapređenja odnosa dvije zemlje, te pozvao privrednike te zemlje da investiraju u sektor organske proizvodnje u Srbiji.

SRNA

Povezani članci

Dva radnika stradala u Silosu

Dva radnika, od kojih je jedan imao 31, a drugi 23 godine, poginula su u silosu preduzeća “MTI” u Kraljevu, kada se na njih obrušila veća količina piljevine, rečeno je u Policijskoj upravi u Kraljevu. Na mjesto nesreće, koja se dogodila sinoć oko 23.00 časova, izašli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a okolnosti nesreće […]

Vulin preuzeo dužnost direktora BIA

Aleksandar Vulin preuzeo je dužnost direktora Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ od Bratislava Gašića. Svečana primopredaja dužnosti obavljena je u sjedištu Agencije u Beogradu, saopštila je BIA. Vulin je sa čela MUP-a stupio na dužnost prvog čovjeka BIA, dok je Gašić aktuelni ministar unutrašnjih poslova Srbije.