Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Novčana naknada za primljenu vakcinu

29 Juli 2021
1 min.
Novčana naknada za primljenu vakcinu

Predsjednik SAD DŽo Bajden pozvao je danas državne i lokalne vlade da uplate 100 dolara svim Amerikancima koji se vakcinišu protiv virusa korona.


Iz američkog Ministarstva finansija su naveli da bi isplate trebalo da posluže kao dodatni podsticaj za povećanje stope vakcinacije, zaštitu zajednica i spasasanje života.

Broj slučajeva obolijevanja od kovida 19 raste zbog visoko prenosive varijante “Delta” koja je postala dominantni soj virusa u SAD.

Sedmodnevni prosjek novih slučajeva premašio je 40.000 od 23. jula, u poređenju sa 11.480 od 19. juna, piše “Vol strit žurnal”.

Ministarstvo finansija SAD ističe da nijedan zadatak nije hitniji od zauzdavanja pandemije, a nema boljeg načina od vakcinacije.

SRNA

Povezani članci

U racijama pronađene ukradene lego kocke vrijedne 300.000 dolara

U racijama u četiri kuće širom južne Kalifornije, američka policija pronašla je ukradene lego kocke u vrijednosti oko 300.000 dolara. Krađe su se dogodile u okruzima Los Anđeles i Orandž, a osumnjičeni su starosti između 35 i 47 godina, prenosi Tajms. Oni su uhapšeni zbog optužbi za organizovanu krađu u maloprodaji, veliku krađu i zavjeru. […]

Istorijski visok vodotok Urala- premašio 11 metara

Nivo rijeke Ural u ruskom gradu Orebnurgu premašio je 11 metara, saopštile su regionalne vlasti. Voda je dostigla nivo od 11,29 metara, dok je sinoć vodostaj bio 10,87 metara. Orenburg se bori sa rastućim vodostajem nakon što su velike rijeke u Rusiji i Kazahstanu probile korita. Ruski regioni na planini Ural i u Sibiru već […]