Ravna planina banerRavna planina baner

Izbori 2022

Novaković Bursać: Orbanova podrška Dodiku kao lideru sa vizijom za svoj narod i zemlju

30 Septembar 2022
2 min.
Novaković Bursać: Orbanova podrška Dodiku kao lideru sa vizijom za svoj narod i zemlju

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštune BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da je podrška premijera Mađarske Viktora Orbana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na predstojećim izborima poruka onima koji imaju jasnu viziju za svoj narod i zemlju.


“To oslikava činjenicu da je Dodik tražio i našao prijatelje među realnim političarima kao što je i sam i ta vrsta razumijevanja je puno dragocjenija nego nekakve iluzorne i imaginarne organizacije od kojih dobijamo kontinuirane zahtjeve, a nikakvu konkretnu podršku i pomoć”, pojasnila je Novaković Bursać.

Bursaćeva je navela da je riječ o podršci premijera jedne od članica EU koja je uspjela da sredi svoje unutrašnje uređenje i da se odupre nekim negativnim tendencijama.

Ona je istakla da je podrška Orbana značajna jer se i u sklopu EU participira kao jedan od značajnih lidera koji zna šta hoće, koji ima jasnu viziju za svoj narod i svoju zemlju.

“U tom smislu je i upućena podrška Dodiku koji ima jasnu viziju i jasne planove za svoju zemlju koja je slikovita i značajna”, zaključila je Novaković Bursać.

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je juče Dodika, za koga je rekao da je spreman očuvati mir, da je otvoren za dijalog, zalaže se za Dejton i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Vlada Mađarske obezbijedila je bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata poljoprivrednicima u Srpskoj, a njih više od 600 do sada se prijavilo za tu pomoć.

SRNA

Povezani članci

SNSD u Predstavničkom domu šest poslaničkih mandata

 SNSD je za Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH osvojio 255.515 glasova i u novom sazivu imaće šest poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH osvojili su Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petorvić, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić. […]

CIK: SNSD-u najviše mandata u Narodnoj skupštini

SNSD će u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biti najjača stranka sa 29 osvojenih poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH. Mandate iz SNSD-a u Narodnoj skupštini su osvojili Vlado Đajić, Mladen Ilić, Miroslav Bojić, Boris Pašalić, Vojin Mitrović, Danijel Jošić, Luka Petrović, Alen Šeranić, […]