Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Novi saradnik FSO u zaštiti Kremlja – Polarna sova

06 Jun 2021
1 min.
Novi saradnik FSO u zaštiti Kremlja – Polarna sova

 Ruska Federalna službe zaštite predstavila je danas novinarima novog “saradnika” – polarnu sovu – zaštitnika Kremlja od vrana.


Polarna sova, koju zovu Buran, ulazi u ornitološku grupu zaštitnika Kremlja u okviru FSO zajedno sa stepskim sokolom, sivim sokolom, jastrebom, prenose ruski mediji.

Ptice pružaju biološku zaštitu od vrana koje mogu nanijeti štetu spomenicima kulture, ometati turiste ili pokvariti važan javni događaj.

Buran je, kako navode iz FSO, prva polarna sova u ornitološkoj grupi i trenutno je najmlađi “radnik”, u julu će joj biti godinu dana.

Posao Burana je da bude mamac. U centralnom dijelu Rusije ne žive polarne sove, tako da će ona privući vrane kada je ugledaju. Zato će zaposleni sa Buranom na rukavici namamiti vrane dalje, gdje će se sa njima već pozabaviti jastreb.

SRNA

Povezani članci

Kako razgovarati sa adolescentima? (VIDEO)

Ukoliko adolescenti nisu pravilno usmjereni, vrlo lako mogu doći u neprijatne životne situacije i stanja iz kojih često sami ne mogu naći izlaz. Većina obrazaca ponašanja koji se formiraju u adolescenciji, postaju karakteristike ličnosti kada odraste. Period adolescencije, tj. prelazak iz djetinjstva u zrelo doba života, znači srce mladosti, gdje dolazi do burnih promjena kod […]

Počelo je ljeto, danas najduži dan u godini

Na sjevernoj Zemljinoj hemisferi danas je počelo ljeto. Ljeto je počelo jutros u 5.32 časa, a u isto vrijeme na južnoj hemisferi počela je zima. Na dan početka ljeta noć je najkraća, a obdanica najduža i danas će trajati 16 časova i 28 minuta, saopšteno je iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković” iz Beograda. Ljeto na […]