Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Novi ultrazvuk u Domu zdravlja Istočno Sarajevo

24 Jun 2022
2 min.
Novi ultrazvuk u Domu zdravlja Istočno Sarajevo

U Domu zdravlja Istočno Sarajevo je otvorena Škola ultrazvučne dijagnostike, a u upotrebi je i novi ultrazvučni mobilni aparat vrijedan 40 000 maraka. Cilj jeste podići svijest korisnika zdravstvene zaštite o značaju ultrazvučne dijagnostike u prevenciji mnogih stanja i bolesti, ali i obezbijediti kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu za pacijente.

Prenosni ultrazvučni aparat koristiće kako pacijentima u Domu zdravlja tako i pacijentima van objekta. Riječ je o aparatu koji može da radi bez napajanja električnom energijom u trajanju od nekoliko sati.

“Radi se o aparatu koji može da pregleda praktično većinu stanja koje ultrazvučni aparat mogu da pregledaju obzirom da je opremljen sa sondama za standardne preglede abdomena, standardne preglede mekih tkiva, ali i za preglede kod porođajnih stanja odnosno kod porodilja a naravno posjeduje i sondu kojom možete da pregledate i srčani rad.”, kaže radiolog mr. sci dr Denis Bulja.

Ova dijagnostika omogućiće i bolju trijažu pacijenata.

“Što znači da će u samom Domu zdravlja se vršiti neki osnovni ultrazvučni pregledi,kako kod doktora porodične medicine tako i doktora opšte prakse.” , kaže direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo Dejan Šešelj.

Za kupovinu novog prenosnog ultrazvučnog aparata opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža su iz budžeta izdvojile po 20 000 maraka. U Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Ministrstvom zdravlja i socijalne zaštite planiraju da otvore i Edukativni centar.

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu rođene dvije bebe

U porodilištu JZU Bolnice “Srbija” u protekla 24 časa rođene su dvije bebe. Istočno Sarajevo bogatije je za dvije djevojčice.

Dodatna ulaganja u elektroenergetsku mrežu za Bolnicu “Srbija”

Stanišić, zajedno sa izvršnim direktorom za terenske operacije Markom Šiljom, boravio je u radnoj posjeti Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Srbija“. Tom prilikom sastali su se i sa direktorom ove ustanove Nebojšom Šešlijom. Sastanak smo iskoristili da, prije svega, iskažemo zahvalnost „Elektrodistribucije“ Pale direktoru Šešliji i svim radnicima ove zdravstvene ustanove na svemu što su u […]