Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Nutricionista poručila Stanivukoviću: Trudnice i porodilje ne trebaju biti oružje u vašoj prljavoj kampanji

13 Oktobar 2021
1 min.
Nutricionista poručila Stanivukoviću: Trudnice i porodilje ne trebaju biti oružje u vašoj prljavoj kampanji

Povodom navoda gradonačelnika Banjaluke o lošim i nedovoljnim obrocima za porodilje u UKC Republike Srpske, oglasila se i Radmila Baldić, magistar nutricionizma u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Njenu objavu prenosimo u potpunosti:

“Želim da poručim gospodinu Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite.

Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama?

Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima!

Ne želim da moje ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja. Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje.”

ATVBL

Povezani članci

Dodik: Povući saglasnosti; Poštovaću zaključke NSRS (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, VSTS i indirektnih poreza. – Vjerujem da bi sjednica NSRS mogla da bude održana polovinom sljedećeg mjeseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade – rekao je […]

Zaraženo još 439 osoba u Srpskoj, preminulo sedam

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 956 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd […]