Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Objavljena pjesma o Republici Srpskoj: “Učimo lekcije koje su sakrile Brozove škole … reći da si Srbin tada je bilo sramota”

09 Januar 2022
1 min.
Objavljena pjesma o Republici Srpskoj: “Učimo lekcije koje su sakrile Brozove škole … reći da si Srbin tada je bilo sramota”

Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević objavili su pjesmu pod nazivom “Jedina Srpska” povodom 9.Januara Dana Republike Srpske i tri decenije od njenog nastanka.

“Ova pesma je objavljena povodom proslave 30 godina od osnivanja Republike Srpske. Nastala je kao želja gore potpisanih umetnika da se svojom muzikom barem malo oduže narodu Republike Srpske za stradanje i teret koji su podneli u odbrani slobode, vere i nacionalnog identiteta celog srpskog naroda”, naveli su autori pjesme.

Tekst pjesme potpisuje Beogradski sindikat, muziku je uradio Beogradski sindikat sa Nebojšom Obradovićem, a gusle je svirao Maksim Vojvodić.

Pjesma se bavi novijom istorijom a u jednom dijelu koji dijelu gdje se govori o periodu postojanja SFRJ, pominju se Valter, Jajce i AVNOJ.

“Godine su mnoge prošle, sindikalne borbe, zajedno učili lekcije koje su sakrile Brozove škole” navodi se u pjesmi.

Novi dani

Povezani članci

U utorak na Palama projekcija filma o Jeni Ligtemberg

Projekcija filma “Jeni, malo svjetlo sa zapada” biće održana u utorak, 25. januara, na Palama povodom smrti velike humanitarke iz Holandije Jeni Ligtemberg, najavljeno je iz Kinoteke Republike Srpske. “Dan nakon pravoslavnog Božića, 8. januara u 92. godini u Amsterdamu je preminula je Jeni Ligtemberg, nosilac ordena Krsta milosrđa, kojim ju je odlikovao predsjednik Republike […]

Spot “Jedina Srpska” ponovo ukljonjena sa “Jutjuba”

Spot za pjesmu “Beogradskog sindikata” i Danice Crnogorčević “Jedina Srpska” ponovo je uklonjen sa društvene mreže “Jutjub” zbog novih prijava, ali se radi na rješavanju problema, objavio je Feđa Dimović iz “Beogradskog sindikata”. Dimović je naveo da je “Jutjub” uklonio ovaj spot na kanalima “Beogradskog sindikata” i Crnogorčevićeve. “Trenutno pokušavamo da rešimo problem i nadamo […]