Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Obogaćena turistička ponuda u Rogatici: Nova staza za šetnju kroz jedinstvenu prirodu

19 Jun 2024
1 min.
Obogaćena turistička ponuda u Rogatici: Nova staza za šetnju kroz jedinstvenu prirodu

Pred punu turističku sezonu Rogatica je dobila novu pješačku stazu u dužini od skoro osam kilometara koja se proteže kroz predivne pejzaže Starogorskih stijena i kanjona Drine.

Nazvana “Poučna tematska staza Stara Gora – Vidikovac Grabovače” koja teritorijalno pripada selu Stara Gora u mjesnoj zajednici Borike, završena je zahvaljujući projektu “Tematske staze Republike Srpske”.

Direktor Turističke organizacije u Rogatici Predrag Ujić rekao je da aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem ove staze traju od 2000. godine, a finiš, zahvaljujući podršci Turističke organizacije Srpske i Šumskog gazdinstva “Sjemeć” učinjen je posljednjih mjeseci, kada je kroz radne akcije uređena staza čišćenjem, košenjem trave i uklanjanjem krupnijeg kamenja.

– Duž staze, koja ide kroz šumu, urađena je sanitarna sječa drveća, raskresivanje grana i uklanjanje potencijalno opasnih stabala. Osim toga, nabavljene su i postavljene dvije edukativno-informativne table o prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima boričkog platoa. Postavljeno je i osam putokaza – rekao je Ujić.

Povezani članci

Odata počast Srbima mučenim i ubijenim u srebreničkim logorima

 Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” odali su danas počast i položili cvijeće kod bivših srebreničkih logora u kojima su tokom rata bili mučeni i ubijani zatočeni Srbi, uglavnom civili. Ruže su položene i svijeće su prislužene kod zgrada bivše policijske stanice i Osnovnog suda u Srebrenici, nekadašnjim logorima u kojima je tokom proteklog mučeno više […]

Bazeni zovu kupače

Treća je godina a svega nepunih deset dana ovoga ljeta gospodnjeg 2024, od kada je u Rogatici zvanično otvoren moderni bazen za kupanje sa dva kupališta „veliko“, za dobre kupače, dimenzija 36×25 metara, sa  dubinom vode  do najviše 1,7 metara,  i „malo“, za djecu i neplivače,  najveće dubine 60 centimetara. Bio je to i još […]